Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Soep, Veganistisch
Aziatische maaltijdsoep recept van Emma – Vegan
Ingrediënten Aziatische maaltijdsoep recept van Emma
voor 4 personen
* 2 uien
* 1 of 2 teentjes knoflook
* 500 gram wortelen
* 2 tot 4 tomaten
* Kerriepoeder
* Komijnpoeder
* Korianderpoeder naar smaak
* 400 gram linzen (uit een potje of voorgekookt)
* 1 liter kraanwater
* 400 ml kokosmelk
* 2 groentebouillon blokjes
* 1 citroen
* Olijfolie, peper en zout
* 2 naan broden
Bereiding van de Aziatische maaltijdsoep recept van Emma
1. Snipper de uien, snijd de wortelen in blokjes. Doe in een soeppan met dikke bodem, voeg olijfolie toe en bak tot de ui glazig is. Pers de knoflook erbij en bak even mee. Voeg alle kruiden naar smaak toe, bak even mee. Voeg dan de (uitgelekte) linzen toe en bak een paar minuten mee.
2. Voeg de kokosmelk, het water en de groentebouillon blokjes toe en laat het geheel 15 minuutjes koken (de wortel moet gaar zijn).
3. Ondertussen snijd je de tomaat in blokjes en verwarm je de naan broden in de oven zoals op de verpakking wordt vermeld.
4. Als de soep klaar is doe je de tomaat erdoor, snijd de citroen doormidden en breng de soep op smaak met het citroensap, peper en zout.
5. Serveer met het naan brood.
Variatie tips:
Om te variëren kun je ook andere soorten peulvruchten toevoegen, of op smaak brengen met limoen in plaats van citroen. Ook kun je op het laatste moment taugé, peterselie of tuinkers toevoegen als garnering.
Bedankt Emma voor je bijdrage!
Emma Wilson eet buitenshuis soms vegetarisch en binnenshuis veganistisch. Zij deelt het recept van dit gerecht met jullie. Bedankt Emma!