Garnituur, Gourmetten, Hapje, Hoofdgerechten vegetarisch
BBQ rauwkost van Onnita
Ingrediënten BBQ rauwkost
* Feta
* Rode kool
* Witte kool
* Worteltjes
* Komkommer
* 1 Demeter ei per persoon
* Cherrytomaatjes
* Limabonen, zwarte en groene olijven, klein knoflookteentje, zongedroogde tomaten op olie
* Verse kruiden als peterselie en bieslook
* Zout en peper
Dressing
6 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 tl mosterd, zwarte peper en snufje zeezout.
Bereiding BBQ rauwkost van Onnita
1. Was alles en snijd en snipper alles fijn, vooral de rode en witte kool.
2. Als je de kool zachter wilt hebben, kun je de ragfijne reepjes met wat zout bestrooien. Kneed dit goed door de reepjes en laat het daarna zeker een uur staan. Hierdoor wordt de kool zachter, lekkerder en beter verteerbaar. Het harde stuk binnen in de kool is overigens te hard voor de salade.
3. Snijd de zwarte en groene olijven eventueel doormidden en snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Meng vervolgens de limabonen met de olijven en tomaten. Pers er een knoflookteentje boven uit en breng op smaak met zout en peper.
4. Wissel de kleuren van de groenten mooi af op een grootte schaal, maak er een groente schilderijtje van!
5. Bestrooi de rauwkost daarna met verse kruiden.
6. Maak de dressing. Verdeel een beetje over de rauwkost en zet de rest er in een mooi flesje bij.
Dit is een soort salade die ik maak bij BBQ’s en gourmetten, kaasfondue, krieltjes of gewoon bij een zak patat.
Het is heel simpel om te maken en erg geliefd bij onze vrienden. Ik maak het elke keer met andere groenten, al naargelang wat we erbij eten. Het fijne van dit soort schotels is dat iedereen wat kan pakken waar hij of zij zin in heeft.
Eet smakelijk!
Na het koken maak je je keuken natuurlijk diervriendelijk schoon met keukenreiniger van BIOnyx ❯
Bedankt Onnita voor je bijdrage!
Onnita kookt elke week wel iets uit ons menu. Dit recept kreeg ik van haar voor jullie. Voor de zonnige BBQ dagen die eraan komen.
Hartstikke lekker en bedankt Onnita!
Ook lekker:
* Rode bietjes
* 3 kleuren paprika
* Ijsbergsla
* Krieltjes in de schil gekookt en in partjes
* Avocado met tuinkers erover
Zwarte olijven tip van Onnita