Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Pannenkoeken, Veganistisch, Vleesvervangers, w35
Cherrytomaatjes wrap met Aioli – Vegan
Geen zin in koken vandaag? Deze super snelle wrap is zo klaar.
Ingrediënten cherrytomaatjes wrap
Voor 2 personen
Wraps
* Wraps
* 2 bakjes cherrytomaatjes
* Blaadjes sla
* Verse spinazie (of meer sla)
* Bosui
* Paar takjes peterselie
* Balletjes
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Eventueel tahin
Ingrediënten Aioli
* 1 dikke teen knoflook
* Rasp van 1 bio citroen
* 6 el Mayonaise
* 2 el extra vierge olijfolie
* 2 tl mosterd
* Vers gemalen chilipeper
Bereiding van de cherrytomaatjes wrap met Aioli
1. Als eerste was je de cherrytomaatjes, sla, spinazie, bosui en peterselie.
2. Terwijl dat uitlekt, maak je de Aioli. Tik met een pot op de knoflook zodat de schil net barst, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook fijn in een kom.
4. Rasp de citroen met een fijne rasp in dezelfde kom. Voeg de mayonaise, olijfolie en mosterd toe en breng op smaak met de chili, peper en het zout. Proef de aioli of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
5. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de balletjes even in de olie lichtbruin.
6. Zet de warmtebron weer iets hoger en bak de cherrytomaatjes tot er velletjes barsten. Roer hier vervolgens de spinazie, peper en het zout door. Zet de warmtebron weer iets lager en smoor de cherrytomaatjes mix tot ze iets zacht worden. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
7. Roer regelmatig terwijl je de bosui en peterselie snijdt.
8. Verwarm de wrap zoals de verpakking aangeeft. Smeer er eventueel tahin op en doe er wat Aioli en peterselie op. Beleg met sla en daar bovenop de cherrytomaatjes mix. Bestrooi de cherrytomaatjes wrap vervolgens met de reepjes bosui.
Eet smakelijk! 🙂