Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, w52
Eiermie bami
Ingrediënten eiermie bami
Voor 2 personen
* Eiermie
* 1 ui
* 1 prei
* 1 paksoi
* Dikke hand taugé
* Bakolie
* 2 teentjes knoflook
* Ca. 1/2 tl kentjur
* Ca. 1/2 tl djahé (gemberpoeder)
* Snufje karwij
* Snufje nootmuskaat
* Snufje laurier
* Ca. 2 el ketjap
* Vers gemalen zwarte peper
* Zout
Bereiding van de eiermie bami
1. Als eerste breng je water aan de kook voor de eiermie. Dit moet ruim meer zijn dan je hoeveelheid eiermie.
2. Terwijl dat opstaat schil, was en snijd je de uien in plakjes.
3. Dan snijd je de prei doormidden, was het zand uit de bladeren. Daarna snijd je de prei in plakjes.
4. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing klaar, maar kook iets korter dan aangegeven is.
5. Vervolgens snijd je de paksoi doormidden, was het zand eruit. Snijd de paksoi in reepjes.
6. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron wat lager en roerbak de ui, prei en paksoi.
7. Tik ondertussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook fijn boven het groente-mengsel. Roer en laat het ongeveer nog een minuutje bakken.
8. Giet de eiermie af.
9. Spoel de taugé af en roer het door de overige groenten.
10. Meng de kentjur, djahé, karwij, nootmuskaat en laurier goed door de groente en meng de eiermie erdoor.
11. Breng de eiermie op smaak met het de ketjap, zout en peper.
12. Serveer met wat rauwkost, sambal en zilveruitjes en eventueel een dun gebakken ei.