Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Vleesvervangers
Gevulde flespompoen met paddestoelen recept
Ingrediënten gevulde flespompoen met paddestoelen
Voor 2 personen
Flespompoen
Ik had direct extra aardappels gekookt die ik gebruikte voor dit gerecht ❯
Voor dit gerecht heb je nodig:
Ca. 400 gr aardappelen
1 flespompoen (of een andere pompoen. Bewaar 200 gr van de gekookte pompoen als je de pompoenbroodjes wilt maken bij dit gerecht)
Zout
Vulling
Een grote doos champignons
2 vegetarische burgers (Lidl of gehakt of quorn)
1 dikke ui
1 knoflook
Stuk gember
Dikke tl nootmuskaat
ca. 1 tl paprikapoeder
ca. 1 tl korianderpoeder
Bak olie
Vers gemalen peper
Verse koriander of selderij
Bereiding van de gevulde flespompoen met paddestoelen
Bereiding van de pompoen/ aardappelen
1. Als eerste bostel/ of schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze door de helft als je dikke aardappels hebt.
2. Daarna snijd je de flespompoen in de lengte door de helft. Pas op dat het mes niet wegglijd! Ik zet er eerst een punt in met een lang mes en sla daarna met een broodplank op het mes zodat ik mezelf niet snijden kan. Verwijder dan de zaden en de draden.
3. Leg ze met de platte kant in een brede pan en leg de aardappelen daar bovenop. Kook ze in een klein laagje water met zout gaar. (Kook als je niets weg wilt gooien de zaden mee. Verwijder na het koken het buitenste harde dopje of eet dat ook op)
Bereiding van de vulling
4. Terwijl dat staat te koken, maak je de vulling door de champignons in plakjes te snijden. ( Veeg eventueel vuil eraf met een schone doek of borstel.)
5. Dan snijd je de hamburgers in blokjes.
6. Daarna schil, was en snijd je de ui in plakjes.
7. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
8. Schil de gember en snipper of rasp het fijn.
9. Laat een brede koekenpan heet worden en verwarm de olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui en als die glazig wordt, bak je de gember mee.
10. Zet de warmtebron hoger en bak na ongeveer een minuut de champignons mee. Is je pan niet groot, dan niet alles tegelijk maar in ongeveer 3 keer weer wat toevoegen anders wordt het een ‘papje’.
11. Voeg dan de vega hamburger blokjes en de nootmuskaat, paprika- en korianderpoeder toe.
12. Zet de warmtebron laag of uit, dat hangt af van of de pompoen gaar is. Controleer of de pompoen en aardappelen gaar zijn.
13. Wanneer de pompoen gaar is, hol je deze uit. Roer het vruchtvlees door de champignons.
14. De aardappelen snijd je vervolgens in blokjes en roerbak die mee.
15. Was de verse koriander of selderij, sla het droog en hak het grof.
16. Vul de pompoen tot de rand, strooi een deel van de verse kruiden erop en leg er weer een deel vulling op en klaar is je gevulde flespompoen met paddestoelen.
Eet smakelijk!