Hoofdgerechten vegetarisch, Soep, Veganistisch
Maaltijdsoep pompoen veldertjes
Ingrediënten maaltijdsoep pompoen veldertjes
Voor 2 personen
Een stuk pompoen
1 kruidnagel
1 laurierblad
2 uien
Olie
Klein glas veldertjes
Snuf nootmuskaat
Vers gemalen zwarte peper
Chili peper
Ca. 1 tl marmite
Zout
Verse koriander of peterselie
Bereiding maaltijdsoep pompoen veldertjes
1. Als eerste snijd de pompoen in plakken of kwarten, afhankelijk van de vorm van je pompoen. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Wanneer dat gedaan is snijd je de schil eraf en daarna snijd je de pompoen-plakken in dunne blokjes. Kook vervolgens de stukjes pompoen in wat water met zout, de kruidnagel en het laurierblad gaar.
2. Dan schil, was en snijd je de uien in plakjes.
3. Laat dan een pan waar de soep in gemaakt kan worden heet worden en verhit wat olie. Zet de warmtebron lager en bak de uien tot ze bruin worden.
4. Giet de veldertjes af en doe die vervolgens bij de uitjes in de soeppan.
5. Evenals de nootmuskaat, zwarte peper, marmite en een snufje Chili naar smaak.
6. Was de koriander, droog de blaadjes en snijd ze grof.
7. Verwijder de kruidnagel en het laurierblad en giet daarna de gare pompoen inclusief het vocht voor 2 personen soep bij de veldertjes.
8. Pureer het mengsel grof. Proef of je nog wat smaak wilt toevoegen.
9. Bestrooi daarna tenslotte met koriander.
Eet smakelijk 🙂
Tip
Heb je een restje over? Gebruik dat dan voor de kaas tortellini met romige saus ❯