Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch
Rode bieten met aardappelpuree
Ingrediënten voor rode bieten
voor 4 personen
Aardappels zoveel als je gewend bent te eten
Peterselie naar smaak
Lijnzaadolie
Pakje gekookte biologische rode bieten
1 grote appel
1 ui
Snufje kruidnagel
Lijnzaadolie
Scheutje azijn
1 tl suiker
Zwarte peper, Keltisch zeezout
Kant en klare burger. De burger op de foto heb ik zelf gemaakt van een restje rijst 5 granen en wortel.
Bereiding van rode bieten
1. Schil en was de aardappelen en kook ze in ca. 25 minuten gaar.
2. Schil en was de ui en rasp de ui grof in een pan.
3. Schil en was de appel en rasp de appel in dezelfde pan.
4. Schil, was en rasp de bietjes in dezelfde pan, pas op vlekken. Doe het vuur aan, voeg een scheutje lijnzaadolie, kruidnagel, zout en peper toe, deksel op de pan en warm het zachtjes op. Roer af en toe.
5. Bak de burgers en giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
6. Was en snijd ondertussen de peterselie en strooi het over de aardappelen. Voeg een dikke scheut lijnzaadolie, wat peper en zout toe en stamp de aardappelen grof. Proef en voeg eventueel nog wat olie peper of zout naar smaak toe.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
- Restje bieten over? Laat het uitlekken in een zeef, maal het fijn, eventueel met witte bonen. Voeg weer wat vocht toe als het te droog wordt. Heerlijk op brood.