Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Peulvruchten
Romige limabonen met kaas bijdrage Sugar Boutique
Ingrediënten Romige limabonen met kaas – bijdrage Sugar Boutique
Voor 2 personen
1 kleine ui
Olijfolie
1 teen knoflook
1 el verse rozemarijn blaadjes
150 ml slagroom
1 blik limabonen 400 gr.
200 gr Ilchester Cheddar tophat
Wat rauwkost
Tip
Je kunt de slagroom voor een slankere versie vervangen met koksroom. Koksroom is slagroom waar een groot deel van het vet is vervangen door bindmiddelen en smaakstoffen.
Bereiding van de romige limabonen met kaase
1. Als eerste schil, was en snipper je de ui fijn.
2. Dan laat je een pan heet worden en verhit je een scheut olie in een grote koekenpan. Zet de warmtebron lager en bak de uisnippers op middelhoge temperatuur tot ze zacht worden.
3. Intussen was je de rozemarijn, klop het droog en haal de blaadjes eraf. Om ze vervolgens fijn te hakken. Roer de rozemarijn door de uisnippers.
4. Daarna tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
5. Doe de knoflook ook bij de uisnippers en roer tot het begint te geuren.
6. Waarna je de slagroom bij de uisnippers giet. Laat dit zachtjes aan de kook komen.
7. Terwijl dat aan de kook komt, giet je de limabonen af. Druk het grootste gedeelte grof plat met een pollepel. Wanneer de slagroom het kookpunt heeft bereikt, voeg je alle limabonen toe.
8. Maal er flink wat peper over en wat zout en laat het dan ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Op lage temperatuur tot de slagroom wat ingedikt is.
9. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
10. Schep het bonenmengsel in een ovenbestendige schaal.
11. Rasp dan de cheddar over het bonenmengsel, verdeel het mooi over de hele bovenkant.
12. Zet de ovenschaal vervolgens onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 4 minuten.
13. Als laatste snijd je wat rauwkost of maak je een snelle salade terwijl dit onder de grill staat.
Bedankt Sugar Boutique voor je bijdrage!
Queenie is flexitariër en gebruikt meestal plantaardige zuivel. Zij creëert bijzondere taarten voor speciale gelegenheden ❯
Het romige limabonen met kaas recept is bv. ook haar bijdrage ❯