Eiergerechten, Hartige taart vegetarisch, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, w38
Romige pompoen uit de oven
Ingrediënten romige pompoen uit de oven
Voor 2 personen
* Ca. 400 gr. pompoen
* 1 dikke ui
* 1 teen knoflook
* 2 el. olijfolie
* 2 takjes basilicum
* 2 takjes tijm
* 1 tl oregano
Vers gemalen zwarte peper en zout
* 3 eieren
* Dikke lepel room
Pittige vega gestremde kaas
* Nep speckjes
* 2 takjes koriander of selderij
Bereiding van de romige pompoen uit de oven
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden.
2. Hierna snijd je de pompoen in plakken of kwarten, afhankelijk van de vorm van je pompoen. Haal daarna de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Dan snijd je de schil eraf en daarna snijd je de pompoen plakken in blokjes.
3. Laat vervolgens een pan heet worden en verhit daarin de olie. Zet de warmtebron lager en bak de pompoen-blokjes.
4. Daarna laat je nog een pan heet worden en verhit daarin wat olie. De warmtebron kan weer lager en bak de nep speckjes bruin.
5. Intussen schil, was en snipper je de uien. Bak ze mee met de pompoen.
6. Tik daarna met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook dan fijn boven het pompoen-mengsel.
7. Was de kruiden, haal de blaadjes eraf en bak de tijm ca. 3 min. zachtjes mee. Voeg zout en peper naar smaak toe.
8. Klop vervolgens in een kom de eieren luchtig met room en schep er de basilicum, oregano en de Parrano snippers erdoor. Roer dan het grootste deel door het pompoen-mengsel.
9. Vet daarna een vuurvaste schaal in, stort de pompoen daarin en schenk de rest van het eimengsel erover heen.
10. Verdeel er de speckjes over en bak de taart onder het midden in de oven in ca. 30-40 min. goudbruin en gaar. (In de tussentijd misschien iets huishoudelijk klusje doen? ❯)
11. Bestrooi de romige pompoen met de selderij voor het opdienen.
Tip
- Heb je teveel pompoen ingekocht? Dan kun je ook alles in één keer snijden. Blancheer daarna de overtollige pompoen 3 minuten in kokend water en vries de pompoen stukken na het afkoelen in.
Eet smakelijk 🙂