Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Vleesvervangers
Romige spruitjes en aardappel van Didi
Ingrediënten romige spruitjes en aardappel van Didi
Voor 2 personen
Groenten
* Aardappelen naar behoefte
* Ca. 500 gr spruiten
* Vers geraspte nootmuskaat
Verder
* Bakolie
* Vegetarische Wokstukjes Lidl
* 25 gr boter
* 2 el bloem
* 300 ml melk
* 150 gr Parrano Rasp
Bereiding van de romige spruitjes en aardappel van Didi
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
2. Daarna breng je alvast water aan de kook voor de spruiten in een pan. Snijd vervolgens de harde onderkant van de spruit, verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes als die er niet meer mooi uitzien en was de spruiten. Leg ze daarna in het kokende water waar je wat zout en een scheut melk aan toevoegt. (Als je met kinderen eet zou je er nog een tl suiker bij kunnen doen.)
3. Terwijl de aardappelen en spruitjes staat te koken, smelt je de boter in een steelpan. Roer dan de bloem erdoor en laat dat al roerend met de garde op lage temperatuur in ca. 3 min. gaar worden.
4. Laat intussen een koekenpan heet worden en verhit daarin wat olie. Zet de warmtebron lager en bak daar de wokstukjes in.
5. Voeg dan in de steelpan met de gegaarde bloem langzaamaan de melk toe en breng dat, al roerend met de garde, aan de kook. Laat het daarna op lage temperatuur 5 min. garen.
6. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng het daarna smaak met peper en eventueel zout.
7. Giet de aardappelen en spruiten af. Bestrooi de spruiten met nootmuskaat en voeg als laatste nog de wokstukjes en de kaassaus toe.
Bedankt Didi voor je bijdrage!
Didi is sinds 1998 vegetariër en is dol op romige, volle gerechten. De maaltijdsoep van koolrabi is bv. ook zijn bijdrage ❯