Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w40
Taugé groente stoof recept
Ingrediënten voor het taugé groente stoof recept
Voor 2 personen
Aardappelen naar behoefte
2 penen
3 dikke handen sperzieboontjes
2 kleine uitjes
1 teen knoflook
Bak olie
2 dikke handen taugé
2 tl cajun kruiden
Ca. 100 ml kokosmelk. De rest van de kokosmelk kun je voor dit recept gebruiken ❯
Vega burger
Bereiding van de taugé groente stoof
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in blokjes die ongeveer even groot zijn. Spoel ze even af en droog ze op een schone theedoek.
2. Dan schil, was en snijd je de penen doormidden en dan in plakjes van ongeveer de grote van de aardappelblokjes, zodat ze tegelijk gaar zijn.
3. Vervolgens was je de sperziebonen waarna je de onder- en bovenkant verwijderd.
4. Daarna laat je een koekenpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de gedroogde aardappelen goudbruin.
5. Intussen breek je de sperziebonen doormidden en kun je de uien schillen, afspoelen en door de helft snijden, die door de helft en nog eens. Je hebt dan 8 stukjes per ui. Maar gewoon plakjes smaakt net zo lekker hoor 😉 Keer de aardappelen tussendoor.
6. Als de aardappelen aangebakken zijn, doe je de wortelen erbij.
7. Terwijl dat opstaat, tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
9. Let op dat de wortelen niet aanbranden en zet daarnaast een hoge pan op met een dikke bodem die je heet laat worden. Zet de warmtebron iets lager en giet de olie, aardappelen en wortel van de koekenpan in de hoge pan.
10. Voeg de ui partjes toe, even roerbakken en dan de knoflook erbij. Na zo’n 30 seconden roeren de cajun kruiden toevoegen en nog even goed door elkaar roeren.
11. Zet de warmtebron hoog, giet de kokosmelk erbij + een klein kopje water en breng het aan de kook. Doe de sperzieboontjes erbij. Als het vocht weer borrelt, doe je de warmtebron bijna laag en leg je de deksel half op de pan zodat het vocht kan ontsnappen. Straks hou je een dikke saus over.
12. Spoel daarna de taugé goed en laat het uitlekken.
13. Stoof de groentemix in ongeveer 7 minuten gaar. Check of de aardappelen en groente zo goed als gaar zijn.
14. Als dat het geval is, meng je de taugé erdoor.
15. Vervolgens laat je de koekenpan weer heet worden en bak je de vega burgers.
Eet smakelijk 🙂