Granen, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch
3 kleuren groen
Ingrediënten voor 3 kleuren groen
voor 2 personen
Quinoa
Halve krop sla
Scheutje balsamicoazijn
Snufje zout en verse peper
2 el ongeraffineerde olie
1 kleine tl mosterd
Scheutje vlierbloesensiroop of ander zoetmiddel
Peper
1 avocado
2 handjes hazelnoten
Scheutje ongeraffineerde (sesam- of lijnzaad-) olie
(Amandel) melk
Citroensap
Verse peper & Keltisch zeezout
2 kleine courgettes
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
Verse peper & Keltisch zeezout
Bereiding van de 3 kleuren groen groenten
1. Was de sla. Meng de overige ingrediënten in een schaal. Snijd de sla in reepjes en meng het door elkaar.
2. Zet de quinoa op volgens de gebruiksaanwijzing.
3. Schil de avocado, snijd hem in grote stukken. Maal dit samen met de hazelnoten fijn met een staafmixer in een hoge kom. Giet de olie erdoor en maak het op dikte met de melk. Breng het op smaak met citroensap, peper en zout.
4. Schil, was en snijd de knoflook fijn. Was, schil en snijd de courgettes in de lengte in vieren en daarna in blokjes van 1 centimeter. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de courgette 2 minuten op hoog vuur en breng dan op smaak met peper en eventueel zout.
Eet smakelijk! 🙂
Tips:
- Verwijder nooit de zaadlijsten uit de courgette, want deze bevatten gezonde polyfenolen.
- Courgettes bevatten fytonutriënten die, behalve in biologische producten, de laatste jaren voor een groot deel uit onze voeding zijn verdwenen.