Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Vleesvervangers, W4
Aardappel in paprika-roomsaus en Valess schnitzel
Tip: kook extra aardappelen voor dit gerecht ❯ Zo bespaar je energie en ben je morgen sneller klaar!
Ingrediënten aardappel in paprika-roomsaus en Valess schnitzel
Voor 2 personen
Voorbereiden
* Aardappelen naar behoefte
* 1 rode paprika
* 2 gele paprika
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
Verder
* 2 el roomkaas
* 2 tl mosterd
* 2 tl dragon
* Schnitzel van Valess
* Zout & peper
Bereiding van de aardappel in paprika-roomsaus
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in gelijke stukken en kook / stoom ze in water met wat zout gaar.
2. Dan schil, was en snipper je de uien.
3. Laat een pan heet worden en verhit dan wat olie. Zet de warmtebron lager en bak de uien tot ze glazig worden.
4. Intussen was je de paprika, verwijder daarna de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder de onderkant en de schil, spoel even af en snipper de knoflook. Voeg deze met de paprika toe aan de uitjes. Bak het geheel goed door.
4. Wanneer de uitjes bruin beginnen te worden, voeg je de roomkaas en de mosterd toe en roer je het goed door.
5. Voeg nu de dragon toe en laat het dan nog even doorkoken.
6. Breng dan het geheel op smaak met zout en peper.
7. Bak als laatste de schnitzel mooi bruin.
Eet smakelijk! 🙂