Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas
Aardappel kaas pannenkoek met spruitjes
Ingrediënten aardappel kaas pannenkoek met spruitjes
Voor 2 personen
Muskaatpompoen stoofpot recept
* Aardappelen naar behoefte
* Ca. 600 -700 gr ongeschilde spruitjes
* Bak olie
* 1 el boter
* 2 plakjes kaas
Smaakmakers
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
Bereiding van de aardappel kaas pannenkoek met spruitjes
1. Eerst schil, ontpit en was je de aardappelen.
2. Daarna rasp je ze grof in een kom.
3. Strooi dan de peper, het zout en de nootmuskaat door de aardappelrasp, verdeel het goed en roer het erdoor.
4. Verhit vervolgens olie in 1 of 2 koekenpannen. Als je kleine pannenkoekjes wilt maken, schep je een paar bergjes aardappel met bijvoorbeeld 2 lepels uit de kom, in de pan. Duw de bergjes vlug plat en in vorm. Ik heb voor dit gerecht de hele pan bedekt. De pannenkoek moet een goede centimeter dik zijn. Leg de deksel schuin op de pan.
Spruitjes
5. Zet terwijl dat opstaat, zet je ruim water op voor de spruitjes met wat zout en een tl boter.
6. Haal dan een klein stukje van de onderkant van de spruiten, verwijder ook eventuele gele blaadjes en was ze dan. Daarna snijd je ze door de helft en laat ze 5 minuten stomen/ koken.
Verder met de aardappel kaas pannenkoek
7. Maak de zijkanten van de pannenkoek los van de pan, misschien de koek zelf ook op sommige stukjes.
8. Leg een groot bord op de pannenkoek en draai het bord en pan in één beweging om, zodat de pannenkoek met de ongebakken kant op het bord ligt.
9. Leg de aardappel pannenkoek weer in de pan, eventueel met behulp van een spatel. Op de gebakken kant leg je nu de twee plakken kaas. Doe de deksel weer schuin op de pan.
Verder met de spruitjes
10. Nadat je de spruitjes afgegoten hebt, smelt je zachtjes wat boter in een pan met een dikke bodem . stoof de spruitjes, ook weer met de deksel op de pan, in ongeveer 5 -7 minuten gaar.
Schep ten slotte voorzichtig de pannenkoek uit de pan en leg de spruiten (ik vind het lekkerder zonder vocht) erop. Lekker met een zoet zure chutney erbij.
Eet smakelijk 🙂
Na het eten, laat je je keuken weer spik en span met deze biologische keukenreiniger ❯