Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, w50
Aardappel rösti met zoet-zure witte kool
Ingrediënten aardappel rösti met zoet-zure witte kool
Voor 2 personen
* Ca. 1000 gr aardappelen
* 100 gr bloem
* 2 eieren
* 2 plakken kaas
* 100 ml melk
* 1 el roomboter
* 2 el olie
* 400 gr witte kool
* 100 ml witte wijnazijn
* 50 gr suiker
* 2 el créme fraiche
* 1 el honing
* Zout, peper, dragon
Bereiding van de aardappel rösti
1. Schil de aardappelen en rasp deze in een kom met een grove rasp.
2. Voeg hier de bloem, eieren, de bloem en zout en peper aan toe en roer het goed door.
3. Verhit de olie in een koekenpan en schep het mengsel erin. Maak meerdere rondjes of een hele pannenkoek.
4. Als deze aan de onderkant goudbruin is draai je hem om. Leg er vervolgens een plakje kaas op en laat deze mee smelten.
Bereiding van de witte kool
1. Snipper de witte kool fijn.
2. Verhit de wijnazijn en de suiker in een pan.
3. Voeg vervolgens de witte kool en zout en peper er aan toe.
4. Laat dit zachtjes koken tot de kool gaar is.
5. Als de kool gaar is, giet je het vocht af.
6. Zet het vervolgens weer op het vuur en voeg de creme fraiche en honing toe en roer goed door.
7. Als het te zuur is, voeg je nog een klein beetje honing toe.
8. Breng met peper en zout op smaak.
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!