Hoofdgerechten vegetarisch, w52
Aardappelpuree met prei
Ingrediënten aardappelpuree met prei
Voor 2 personen
Aardappelen naar behoefte
400 gr prei
Klont boter
Klein scheutje witte balsamico azijn
Vers gemalen nootmuskaat
Vers gemalen zwarte peper
Keltisch zout
Vleesvervanger
Jusblokjes of poeder
Bereiding van de aardappelpuree met prei
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Terwijl dat opstaat, kook je wat water in een pan voor de prei.
3. Verwijder vervolgens de onderkant en harde groene bladeren van de prei en snijd de prei in de lengte doormidden. Was het zand goed weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen van ongeveer een halve centimeter breed. Wanneer het water kookt doe je de prei erin, naar wens met wat zout, deksel erop.
4. Maak dan alvast de jus volgens de gebruiksaanwijzing.
5. Check of de aardappelen gaar zijn, zo ja, dan kun je ze afgieten. Doe ze daarna weer terug in de pan met een klont boter en wat nootmuskaat en stamp het geheel grof met een stamper.
6. Verhit een koekenpan. Voeg wat olie toe en bak hierin de vleesvervangers.
7. Daarna giet je de prei af. Doe ook de prei weer terug in de pan samen met een klontje boter, een mini scheutje azijn, en een snuf nootmuskaat. Roer dit goed door en proef of je nog wat smaak wilt toevoegen.
Schep lekker op en eet smakelijk 🙂