Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Paddenstoelen, W6
Aardappelsoep recept met paddenstoelen bouillon
Dit aardappelsoep recept met paddenstoelen bouillon staat binnen 25 minuten op tafel.
Ik was vergeten een foto te maken, maar dit restje had ik de volgende dag nog voor m’n 15.00uur snackmoment 🙂
Ingrediënten aardappelsoep recept met paddenstoelen bouillon
Voor 2 personen
Groente van de aardappelsoep
* Evenveel aardappel als prei
* 1 of 2 blokje AH Paddenstoelen bouillon
* 1 ui
* Paar takjes peterselie
verder
* 1 el roomkaas
* Zout naar smaak
* Versgemalen zwarte peper
* Snuf nootmuskaat
Voorbereiding van de groente van de aardappelsoep
1. Als eerste ontpit en schil je de aardappelen en kook ze met zoveel water dat ze onderstaan.
2. Daarna snijd je de lelijke stukken en onderkant van de prei, snijd de steel doormidden en was het zand tussen de bladeren weg. Snijd het fijn en doe het bij de aardappelen.
2. Vervolgens schil, was en snijd je de uien in plakken en doe ze bij de aardappelen.
3. Verkruimel daarna een paddenstoelen bouillon blokje en proef dan of je nog één wilt toevoegen.
4. Voeg peper en nootmuskaat toe en eventueel zout alles toe en laat het op vrij lage temperatuur staan tot de aardappelen gaar zijn.
5. Als laatste pureer je het geheel zoveel als je lekker vindt en voeg je tenslotte nog de roomkaas toe en wat peterselie on top.
PS Denk altijd goed aan de vitamines en mineralen die je als vegetariër lastig binnenkrijgt als je niet voldoende met je voeding bezig bent. Vitamine B12 en ijzer bijvoorbeeld.
Eet smakelijk 🙂