Hoofdgerechten vegetarisch, IJs, Nagerecht
Aardbeien yoghurtijs zonder ijsmachine
Zelf aardbeien yoghurtijs zonder ijsmachine maken is helemaal niet moeilijk Het fijne van zelf ijs maken is dat je het zo calorierijk kunt maken als je wilt. Zo weet je precies wat erin zit. Het duurt ongeveer twee uur en tussendoor een paar keer geroerd, dus een toetje om in het weekend te maken.
Ingrediënten aardbeien yoghurtijs
Voor 4 personen
* 500 gr (bevroren) aardbeien, * 2 el zoetstof, ik had vlierbloesem-siroop, * 4 kommetjes (plantaardige) yoghurt, * Citroensap naar smaak
Snelle manier
1. Als eerste was je de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze uitlekken. Snijd ze eventueel in partjes en vries ze dan in.
2. Doe de bevroren aardbeien, de zoetstof en de yoghurt in een kom en meng het goed door elkaar met een staafmixer of keukenmachine. Maak op smaak af met het citroensap.
3. Maak met een lepel een mooie krul door langs de kant te schaven, leg het bolletje ijs in glazen of kommetjes.
Langzame manier
1. Als eerste was je de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze uitlekken.
2. Intussen doe je de honing en de yoghurt in een kom en meng het goed door elkaar. Maak op smaak af met het citroensap. Schenk het in glazen of kommetjes.
3. Zet ze in de vriezer, ongeveer twee uur, en roer het ijs in elk geval iedere dertig minuten goed door met een spatel. Maar hoe vaker hoe beter, omdat je dan minder ijskristallen krijgt en het ijs dus gladder wordt.
Tip:
- Gebruik eens kruiden als lavendel of wijnkruid in je ijs, verrassend lekker!
- De combinatie aardbeien en balsamico azijn is héérlijk!
- Bij de langzame manier: als het ijs zo hard geworden is dat je niet meer roert, kun je er stukjes fruit of koek doorroeren.
Eet smakelijk! 🙂