DIY, Drank, Voedselverspilling
Appelthee maken van de schil van biologische appels
Zelf heerlijke appelthee maken
“An apple a day, keeps the doctor away” zei mijn moeder regelmatig. De schil van een biologische appel is hartstikke gezond.
Naast een aantal andere voordelen, bevat de schil in verhouding tot de appel eronder heel veel vezels en vitamine A en C. Dus die kun je maar beter opeten.
Schil jij toch je dagelijkse appel en haal je het klokhuis eruit?
Maak er dan thee van!
Nodig:
* Theepot/ kopje
* Overgebleven appelschil en klokhuis
Appelthee maken tegen voedselverspilling
1. Breng wat water bijna aan de kook.
2. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis.
3. Doe dit in een theepot, giet er het kokende water op en laat het even trekken. Klaar is je appelthee, heerlijk vers en geurend!
Je kunt het natuurlijk ook laten afkoelen en het koud drinken. Voeg eventueel nog wat honing toe. De gezonde eigenschappen worden door het gekookte water vanzelfsprekend wel een stuk minder.