Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Roos
Aubergine uit de frituur met honing
Ingrediënten voor aubergine uit de frituur met honing
2 personen
1 aubergine = ca. 10 plakken
zout
honing
olie om in te frituren (gewone zonnebloemolie is prima)
Bereiding aubergine uit de frituur met honing
1. Snijd de aubergine in plakjes van 0,5 centimeter en leg ze in een vergiet met een kom of wasbak eronder. Strooi wat zout over de courgettes (in totaal ongeveer een toetjeslepel), masseer het even in en laat dit een halfuur intrekken. De aubergine laat hierdoor vocht los en zo word het met het frituren lekker krokant.
2. Verwarm een frituur of pan met de olie tot ongeveer 180 graden. Spoel de plakjes snel af onder koud stromend water. Dit lijkt wat raar omdat er net juist vocht uit moest maar anders zou het veel te zout smaken. Dep de plakjes goed droog tussen een schone theedoek.
3. Frituur de plakjes een paar minuten per kant, keer ze om met een frituurtang of vork. De gefrituurde aubergine plakjes moeten mooi gekleurd zijn, doe niet teveel tegelijk in de frituur want dan zakt de temperatuur teveel. Dep eventueel overtollig vet eraf met wat keukenpapier en serveer de gefrituurde aubergine plakjes met honing en nog een snufje zout.
Eet er een salade bij, lekker veel groentes en bijvoorbeeld fetakaas.
Eet smakelijk! 🙂
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.