Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Veganistisch
Bami met erwten en peulen
Ingrediënten bami met erwten en peulen
Voor 2 personen
Bami met erwten
* Mie naar behoefte
* 2 wortels
* 1 kleine broccoli
* 3 rode uien
* 2 knoflooktenen
* Olijfolie om in te bakken
* Handje peulen of sugersnaps
* 2 kopjes diepvries doperwten
Verder
* Vers gemalen zwarte peper
* Chili naar smaak
* 1 dikke tl kentjur poeder (kentjoer of kencur)
* Himalaya zout
* 2 a 3 el ketjap, afhankelijk van de hoeveelheid mie
Voorbereiding van de bami met erwten en peulen
1. Als eerste breng je water aan de kook voor de mie. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing klaar, maar kook het twee minuten korter dan aangegeven is.
2. Daarna was, schil en snijd de wortel in stukjes.
3. Leg een rvs vergiet in het kokende mie water en leg de wortelen daar een paar minuten in om te garen.
4. Net als de wortel, was, schil en snijd je de broccoli in gelijke stukken, iets groter dan de wortel. Doe de stukken ook in het vergiet en leg er daarna deksel weer op.
5. Intussen schil, was en snijd je de uien in plakjes.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Was en punt dan de peultjes en doe ze daarna met de doperwtjes in het vergiet bij de wortel en broccoli.
7. Zet een pan op, verhit de bakolie en bak de ui in een paar minuten zachtjes glazig.
8. Haal vervolgens de groente uit de mie-pan en laat goed uitlekken.
Bereiding van de bami met erwten en peulen
9. Giet dan de mie af en roer er bak- of wok-olie door, waardoor de mie niet aan elkaar plakt.
10. Wanneer de uien zachter worden, verhoog je de temperatuur wat, voeg eventueel nog wat olie toe en bak de knoflook en groenten mee.
11. Voeg vervolgens de kruiden toe. Blijf roeren terwijl je telkens wat mie toevoegt. Eerst
goed erdoor mengen, en weer wat mie erbij.
12. Nadat je alle mie erdoor geroerd hebt, verdeel je zowel de ketjap als wat zout over de mie. Meng het er ten slotte nog even goed door. Lekker met wat geschaafde wortel, sambal, zilveruitjes, gefrituurde uitjes…
Eet smakelijk! 🙂
Tip: de broccoli die je overhebt, kun je gebruiken voor dit gerecht ❯