Pasta, Veganistisch
Bami van Marie met broccoli
Ingrediënten bami van Marie
voor 2 personen
* Bami
* Stronk broccoli
* 1 rode paprika
* Grote ui
* 3 el pindakaas (met nootjes)
* Stuk palmsuiker (gula jawa) of vervang door 1 el bruine suiker
* 2 el witte wijnazijn
* 2 el ketjap
* 2 knoflooktenen
* Verse Spaanse peper of chilipoeder naar smaak
* Olijfolie
* Pompoenpitten
* Gefrituurde uitjes
* (Zelfgemaakte) pickles
Bereiding van de bami van Marie
1. Breng water aan de kook voor de broccoli en kook de bami volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Was de broccoli en breek de roosjes af. Snijd bij dit gerecht de steeltjes goed weg en gebruik die voor een soepje. Kook de broccoli ca. 3 minuten.
3. Ondertussen was je de paprika, snijd de kap eraf en verwijder de zaadlijsten en snijd in heel kleine stukken.
4. Schil en was de uien en snijd die in plakjes.
5. Tik met iets zwaars op de knoflook, verwijder de schil en onderkant en hak heel fijn.
6. Giet dan de bami af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Niet losmaken, het moet een halve bol blijven.
7. Daarna giet je de broccoli af waarbij je het kookvocht opvangt en laat het goed uitlekken.
8. Verwarm de olie en bak daarin af en toe roerend de ui en paprika. Voeg de broccoli toe als deze goed uitgelekt is.
9. Zet de warmtebron lager en voeg dan de knoflook toe, samen met de pindakaas. Roer tot de pindakaas begint te smelten en voeg dan de gula jawa, wijnazijn, ketjap en eventueel Spaanse peper toe. Als alles goed gemengd is, roer je het kookvocht er beetje bij beetje door, vul het desnoods aan met water tot je een net te dunne pindasaus krijgt. Regelmatig roeren zodat het niet aanbrandt.
10. Als het goed is gegaan, is de bami tot een halve bol geklonterd. Leg de bami op een snijplank en snijd deze in ‘blokjes’. Roer het voorzichtig door de saus tot het warm is. Het vocht van de saus verdampt en de saus dikker. Goed opletten, anders verbrand het.
11. In de tussentijd rooster je in een droge koekenpan de pompoenpitten even aan.
12. Schep de bami op en garneer met de pompoenpitten en andere dingen die je lekker vindt bij bami.
Eet smakelijk 🙂