Brood bakken, Brunch, Hapje, Lunchgerecht, Marije, Nagerecht, Ontbijt, Veganistisch
Bananenbrood van Marije
Bananenbrood van Marije
200 gr verse dadels (ontpit)
100 ml plantaardige melk (alpro, havermelk, amandelmelk enz)
200 gram speltmeel
3 a 4 rijpe bananen
100 gram frambozen of blauwe bessen (vers of diepvries)
1 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract
½ tl zout
3 tl kaneel
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180C.
2. Meng alle droge ingrediënten in de beslagkom; meel, bakpoeder, kaneel en zout.
3. Mix de ontpitte dadels met de plantaardige melk en het vanille-extract tot een smeuïge massa. Ik doe dit met een stevige staafmixer, dit gaat met verse dadels prima.
4. Prak de bananen in een aparte schaal goed fijn. 4 kleine of 3 grote. Hoe rijper hoe beter in dit geval.
5. Schep nu zowel het dadel-mengsel als de geprakte bananen in de beslagkom, bij het meel en roer met een garde of vork goed door tot een beslag. Voeg hier de bessen of frambozen als laatst aan toe.
6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de cakevorm, leg er eventueel ter decororatie nog wat frambozen en/of pompoenpitjes op.
7. Schuif het bakblik in de oven voor +/- 60 min. Controleer na 50 min even met een satéprikker of deze er redelijk droog uitkomt. Let op: het blijft een vrije kleffe cake, maar daar hou ik van!
8. Laat de cake een half uurtje afkoelen, alvorens uit het blik te halen.
Eet Smakelijk!
Tips:
- Vries de cake in. Snij de cake dan eerst nog even in plakjes. Ik gebruik het bakpapier uit het cakeblik om handige strookjes van te knippen en stop deze tussen de plakjes cake. De plakjes kunnen nu in een, voor de vriezer geschikt, afgesloten bakje.
- Geschikt als energievol ontbijt of als heerlijk verantwoord tussendoortje.
Marije van der Heijden
35 jaar, moeder van 2 en veganist sinds 2014.
Omdat een veganistische leefwijze dé manier is, als het gaat om belangrijke zaken als;
*Dierenwelzijn *Milieu *Wereld voedselverdeling *Natuur *Gezondheid.
Marije laat zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gewoon kan zijn.