Brood bakken, Ontbijt, Ovengerechten, TijdelijkOpHome, Voedselverspilling
Bananenbrood van havermout en walnoten
Wij zijn dol op bananenbrood en als je (over)rijpe bananen hebt is dit een héérlijke manier om voedselverspilling tegen te gaan.
Dit bananenbrood is gemaakt van havermoutmeel en walnoten ‘meel’.
Ingrediënten bananenbrood van havermout en walnoten
Voor 1 bakblik
Fijn maken
* 150 gram havermout
* 2 goede handen walnoten
* 4 bananen
Verder
* Vanille yoghurt
* 1 el honing/ maple syrup
* 4 el pindakaas
* 1 tl kaneel
* 2 tl bakpoeder
* Snuf himalaya zout
* 2 eieren
Voorbereiding bananenbrood van havermout en walnoten
1. Eerst verwarm je de oven voor op 180°C.
2. Daarna weeg je alles af en maal je eerst de havermout fijn tot meel.
3. Vervolgens doe je dat ook met de walnoten, maar het moet geen pasta worden. Doe dit bij de havermout in de mengkom.
4. In een andere mengkom pureer je de bananen.
Bereiding van het bananenbrood van havermout en walnoten
5. Doe de yoghurt evenals honing en pindakaas bij de bananen en meng dat goed door elkaar.
6. Dan voeg je het kaneel net als het bakpoeder en het zout erbij. Meng dat weer goed door en proef of je nog iets wilt toevoegen.
7. Daarna klop je de eieren erdoor.
8. Dit mengsel roer je vervolgens voorzichtig door het havermout / walnoten mengsel tot er geen meel meer te zien is.
9. Vet dan een bakvorm licht in en stort het beslag hierin en bak het ten slotte in ongeveer 40 minuten gaar.
10. Je checkt of het bananenbrood gaar is door er met een satéstokje in te prikken. Het bananenbrood is gaar als het satéstokje er droog uitkomt. Laat het bananenbrood eerst afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt. Het plakt (bij mij tenminste) altijd wat aan de rand.
Eet smakelijk 🙂