Brood bakken, Gebak, Ontbijt, Ovengerechten, Veganistisch, Voedselverspilling
Bananencake zonder ei
Ingrediënten bananencake zonder ei
Bananencake: geen voedselverspilling
Zijn je bananen langer blijven liggen dan de bedoeling was en nu bijna zwart?
Toch zonde om weg te gooien he? En dat hoeft ook niet, maak er bananencake of zo je wilt, bananenbrood van.
Ik eet wel eieren, maar toch liefst zo weinig mogelijk. En eieren zijn ook helemaal niet nodig in deze bananencake. Dit is zo’n gemakkelijk recept, en met zo’n héérlijk resultaat, dat je eigenlijk je bananen altijd wel te lang wilt laten liggen 😉
Nog een voordeel om geen ei te gebruiken is dat je de haken en de schaal lekker kunt uitlikken terwijl je bananencake in de oven staat 🙂
Nodig
3 rijpe bananen
200 gr bloem
2 dikke tl bakpoeder
115 gr (Alsan vegan) boter (haal boter op tijd uit de koelkast, zodat ze zacht is)
170 gr palmsuiker
Snufje zout
Handje noten
Pure chocolade
Bereiding van de bananencake zonder ei
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 170 graden.
2. Daarna vet je de vorm in, waar straks de cake ingaat.
3. Hak dan de noten grof (ik doe dat in de grote vijzel, maar met een fles of pot gaat dat net zo makkelijk)
4. Schaaf vervolgens zoveel snippers van een blok pure chocolade als je lekker vindt.
5. Maal dan (zonder schil ;)) de bananen glad met de (staaf)mixer.
6. Meng met de mixer de boter met de palmsuiker in een hoge schaal. Hoog, anders spettert de boter je keuken door. Zo lang mixen tot je een mooi glad romig beslag hebt.
7. Leg dan een zeef op de schaal en zeef de bloem op de botermix.
8. Voeg daarna de bakpoeder en zout toe en mix even goed door.
9. Haal met de spatel de banaan uit de schaal, in de bloemmix. Mix nog even.
10. Roer daarna met de spatel de grof gehakte noten en stukjes chocola door.
11. Stort dit alles in de vorm en bak het ongeveer half uur.
12. Lik intussen lekker de schaal leeg en vergeet de mixers niet 😉
13. Check dan of de bananencake gaar is door er een saté prikker door te steken. Als deze er min of meer droog uit komt is de cake klaar. Het hangt een beetje van je vorm af hoe lang het in de oven moet. In zo’n platte schaal als de mijne op de foto, is de bananencake na 25 minuten gaar.
Eet smakelijk!