Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, w15
Bietensoep recept met aardappel
Ingrediënten nodig voor het bietensoep recept met aardappel
Voor een kleine liter maaltijdsoep
* 500 gr voorgekookte rode bieten + vocht
* 5 á 6 aardappelen
* Een kleine liter water
* 2 uien
* 2 eieren
* 150 ml room
* sap van een halve citroen
* 3 vega bouillonblokjes
* Versgemalen zwarte peper
* Evt. Keltisch zout
Voorbereiding van het bietensoep recept met aardappel
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke, kleinere stukken en kook ze, in een kleine liter water, in ca. 10 minuten gaar.
2. Instussen schil, was en snipper je de uien.
3. Laat de bieten uitlekken en doe het vocht bij de aardappelen. Snijd de bieten hierna wat kleiner en voeg dan de bieten, uien en de bouillonblokjes bij de aardappelen. Laat de uien en bieten nog even meekoken (5 minuten).
4. Kook ondertussen de eieren in ca. 6 tot 7 minuten gaar.
5. Haal de soep van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel nog zout. Voeg daarna het citroensap en de room toe.
6. Maak er vervolgens met een staafmixer een mooie gladde soep van.
7. Schep de soep in kommen en leg er ten slotte per kom nog een ei in.
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Maak extra en vries het in voor als je geen tijd hebt om te koken.