Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w39
Black eye beans stoof recept
Ingrediënten voor de black eye beans stoof recept
Voor 2 personen
* 2 cup black eye beans
Fijn snijden:
* 1 dikke ui
* 1 steel selderij
* 1 rode paprika
* 1 winterpeen
* 1 of meer knoflook tenen
* Olijf olie om in te bakken
* 5 cups plantaardige bouillon
* Snuf gerookte paprikapoeder of meer naar smaak
* 1 laurierblad
* 1 tl Italiaanse kruiden (of alleen tijm)
* Blik tomaten
* 2 dikke handen spinazie
* Zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding van de taugé groente stoof
1. Als eerste spoel je de bonen af, verwijder viezigheden. Daarna zet je de bonen ’s avonds in de week met ruim 2x zoveel water. ’s Morgens spoel je de bonen af en zet ze in koud water op, ongeveer 3x zoveel water. Kook het 10 minuten tot een kwartier en zet het ongeveer 2 uur of langer in de hooikist of kook het 40 – 60 min tot ze (bijna) gaar zijn.
2. Snijd alle groente fijn. Ik doe dat met een eenvoudige mandoline, grove julienne zodat het tegelijk gaar is.
3. Verhit een pan met wat olie en bak hier de ui, selderij en wortel in tot het wat zachter wordt.
4. Doe dan de knoflook en laurier erbij, bak ca. 30 seconden en doe de gerookte paprika en Italiaanse kruiden erbij. Voeg de bouillon (blokjes en water) toe.
5. Giet en spoel de black eye peas af en voeg ze toe aan de groentemix.
6. Breng het aan de kook, laat het even koken en zet het in de hooikist. Maakt niet uit hoe lang. Ik vind het handig om te doen voor ik op pad ga. Als ik dan terug kom van werk na 3 uur, kan ik het zo op tafel zetten, dan is het nog lekker warm.
Bovenstaand zijn 2 ruime porties. Ik maak iets extra voor de volgende dag bij de lunch want eigenlijk is dit gerecht de volgende dag nog lekkerder!
Eet smakelijk 🙂