Bijgerecht, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Veganistisch, w26
Bladerdeeg pizza met courgette en tomaten van Gaby – Vegan
Ingrediënten voor de bladerdeeg pizza ( vegan plaatpizza)
voor 2 personen
* 8 plakjes bladerdeeg (ik had zonder roomboter van Koopmans)
* 1/2 courgette
* 2 tomaten
* 1 kleine ui
* Kastanje champignons (optioneel/naar smaak, ik had 3 champignons)
* 1 dikke tl verse tijm
* 1 el olie (zonnebloem of olijf)
* Peper en zout naar smaak
Bereiding van de bladerdeeg pizza met courgette en tomaten
1. Als eerste leg je de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om deze te laten ontdooien en verwarm je de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de courgette, tomaten en champignons in dunne plakjes en versnipper de ui.
3. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk met je vinger de plakjes aan de randen samen.
4. Haal de tijmblaadjes van de steeltjes. Bestrooi het bladerdeeg met de knoflookpoeder en de tijm en verdeel dan de plakjes courgette, tomaten, champignons en ui over het deeg.
5. Bestrooi met peper en zout naar smaak en verdeel de olie over de plaattaart.
6. Bak in de voorverwarmde oven ca. 15-20 minuten (afhankelijk van je oven) knapperig en bruin.
Tip: dit maak ik graag op een warme dag, als ik na een drukke dag werken thuiskom. Perfect om lekker op het balkon van te genieten met een knapperige salade!
Hartelijk bedankt Gaby voor je bijdrage!
Gaby is flexitariër en gebruikt geen dierlijk zuivel. Het linzen mix recept is ook haar bijdrage ❯ Zij maakte dit recept en deelt het graag met je. Bedankt Gaby!