Brunch, Hapje, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Veganistisch
Bladerdeegpakje artisjok en tomaat
Ingrediënten bladerdeegpakje artisjok
voor 2 personen
6 plakjes bladerdeeg
Olijfolie
1 ui
2 knoflooktenen
1 blikje artisjokken
2 el zongedroogde tomaten
1 el dragon
Scheutje tomatenketchup
2 el witte basimocoazijn
Rauwkost.
Bereiding van het bladerdeegpakje artisjok
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het deeg uit de vriezer. Leg de plakjes los van elkaar op je werkblad.
2. Schil en was de ui en knoflook en snijd ze fijn. Verwarm de olie op matig en fruit de ui.
3. Snijd ondertussen de uitgelekte artisjok en tomaten in stukjes. Voeg ze samen met de knoflook, tomatenketchup en dragon bij de ui en meng het er goed door. Roer daarna de azijn erdoor waarna je het geheel 5 minuten zacht en warm laat worden, af en toe roeren. Proef of er nog smaak toegevoegd moet.
4. Trek het bladerdeeg iets groter en leg daarna op elk plakje deeg wat artisjok vulling. Laat daarbij de rand vrij. Pak je puntjes bij elkaar en draai ze dicht. Hou hierbij wel een gaatje open zodat de warme lucht ontsnappen kan.
5. Bak nog ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk 🙂
Tips:
- Ook heerlijk voor een picknick of tuinfeest. Je kunt ze ook de helft kleiner maken en met ander lekkers opdienen als tapas.
- Je kunt er ook een hartige taart van maken door een bakblik te bekleden met het deeg, maak gaatjes in de bodem. Vul hierna de taart en bekleed weer met bladerdeeg. Maak in het midden van ‘de deksel’ ook een gaatje zodat de lucht kan ontsnappen.