Aardappelgerechten, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Salades, Soep, w35
Bloemkool aardappelsoep met radijssalade
Ingrediënten bloemkool aardappelsoep
Voor 2 personen
Bloemkool aardappelsoep
* Ca. 1,5 kilo aardappelen
* 1 kleine bloemkool
* 1 blikje kokosmelk
* Ca. 250 dl groentebouillon
* 1 teentje knoflook
* 1/2 eetlepel boter
* 2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes
* 2 eetlepels verse peterselie
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Radijssalade
* Radijsjes
* Olijven
* Stukje paprika
* Stukje feta
* Uitje
* 1 tl mosterd
* 1/2 tl azijn
* 1/2 tl vlierbloesem siroop
* 1 el olijfolie
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Bereiding van de Bloemkool aardappelsoep
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken.
2. Dan breek je van de bloemkool een paar niet te grote roosjes en houd deze apart.
3. Was daarna de bloemkool en de stronk en snijd behalve de roosjes, alles in stukken en kook dit samen met de aardappelen in de bouillon gaar.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
5. Smoor de knoflook even in de boter. Roer vervolgens de achtergehouden bloemkoolroosjes erdoor en laat dit even meegaren.
6. Mix de gekookte bloemkool/aardappel samen met de helft van het kookvocht en de kokosmelk in met de staafmixer tot het glad is. Voeg dan de gesmoorde knoflook/ bloemkoolroosjes toe.
7. Breng het geheel net aan de kook en breng het op smaak met peper en zout. Laat het zachtjes koken tot de bloemkoolroosjes gaar zijn.
Bereiding van de radijssalade
8. Was ondertussen de radijsjes, kopje, kontje eraf en snijdt in plakjes.
9. Snijd dan olijven, de paprika en feta in stukjes.
10. Vervolgens schil, was en snipper je het uitje (of een stukje ui).
11. Maak als laatste nog een vinaigrette: doe de mosterd, azijn, 1/2 tl vlierbloesem siroop, zout en peper in de kom. Roer het goed door met een vork of mini-garde totdat het een romig, samenhangend mengsel is. Als het mooi gemengd is, voeg je druppelsgewijs de olie toe, terwijl je blijft kloppen met je garde. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
12. Giet dit over de radijsjes.
Eet smakelijk! 🙂