DIY, Hoofdgerechten vegetarisch
Bloemkool in koriander saus, zelf patat bakken en vegan vissticks
Lust je geen koriander? Vervang de korianderpoeder dan door mosterd en de verse door peterselie. Lees even het hele recept door voor je begint. Vind je het lastig alles door elkaar te doen? Maak dat eerst alles schoon en snijd het, zodat het klaar staat.
Ingrediënten bloemkool in koriander saus, patat en vegan vissticks
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 4 grote aardappelen. Geen vastkokers, maar afkokers, dus bloemige / kruimige
* Ca. 1/2 bloemkool
* Frituurolie
1 dikke ui
1 teentje knoflook
Verder
* 4 tl korianderpoeder
* 1 el roomkaas
* Vegafit vegan vissticks
* Mayo
* Handvol verse koriander
* Zout & peper
Bereiding van de bloemkool in koriander saus, patat en vegan vissticks
Patat
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen en snijd je ze dan in reepjes van ongeveer 1 cm.
2. Doe de aardappelreepjes met wat zout in een kom en schenk er lauw water in tot de reepjes onder staan. Laat dit zo even staan tot het water troebel wordt.
Groente
3. In de tussentijd was je de bloemkool en pluk de roosjes van de steeltjes. Kook of stoom ze bijtgaar in een minuut of 5.
Patat
4. Terwijl de bloemkool op staat, laat je het frituurvet warm worden, zo’n 140 – 150 °C. Heb je net als ik geen frituurpan? Controleer dan de temperatuur door er een stukje brood in te doen als het vet warm is geworden. Als het stukje brood direct bakt, dan is de temperatuur goed.
5. Leg terwijl het frituurvet heet wordt een schone theedoek op je aanrecht. Giet de aardappelreepjes af in een vergiet en spoel nog even na. Spreid de reepjes uit over helft van de theedoek en droog ze goed door de andere helft erover te doen. Of gebruik 2 theedoeken 😉
6. Leg keukenpapier op een bord of in een vergiet. Frietjes bak je in 2 keer.
7. Vervolgens doe je een deel van de reepjes aardappel voorzichtig in de olie. Frituur ze voor de eerste keer ongeveer 4 á 5 minuten tot ze gaar zijn en geel worden *. Schep ze er dan uit met de schuimspaan, laat goed uitlekken en leg ze op het keukenpapier.
8. Bak zo ook de rest.
Groente
9. * Als de reepjes in het frituurvet bakken, schil, was en snipper de ui en bak deze glazig in een koekenpan waar straks de bloemkool bij kan.
10. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snipper je de knoflook en voeg ze toe aan de ui.
11. Voeg vervolgens de bloemkool-roosjes toe aan de ui en knoflook en bak het goed door, tot de roosjes een beetje bruin worden.
Patat
12. Als alle reepjes voor de eerste keer gebakken zijn, zet je de warmtebron hoger, tot er een witte damp van het frituurvet afkomt. (Heb je een temperatuurmeter? Ca. 180 – 190°C)
Groente
13. Kruid intussen de bloemkool met de korianderpoeder en voeg de roomkaas toe. Roer goed door, laat het nog eventjes doorkoken en klaar is je bloemkool in koriander saus.
Patat
14. De patat afbakken doe je door een deel van de voorgebakken patat in de nu hetere olie te doen. Bak ze in een minuut of 4 goudbruin. Terwijl het eerste portie in het frituurvet zit, leg je nieuw keukenpapier in het vergiet.
Roer even door de groente.
Schep de afgebakken patat uit met de schuimspaan, laat goed uitlekken. Leg ze op het keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Bak zo ook de rest.
Vegan vissticks
15. Bak dan in hetzelfde frituurvet de vegan vissticks goudbruin.
Eet smakelijk! 🙂
Na je maag, ook je huid verwennen?