Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Vleesvervangers, w52
Bloemkool kerrie verpakt in Chinese kool
Ingrediënten bloemkool kerrie verpakt in Chinese kool
Voor 2 personen
* 8 á 10 bladeren van Chinese kool
* Himalaya zout
* 1/2 bloemkool
* Ui
* 1 teen knoflook
* 1 vegan burger of gehakt
* Ca. 1 el tomatenketchup
* 1 el masala of kerrie
Voorbereiding van de bloemkool kerrie verpakt in Chinese kool
1. Als eerste breng je water aan de kook met zout in een pan waar een hele Chinese kool blad in past. Ik heb de koekenpan gebruikt. Snijd aan de onderkant van de Chinese kool stronk de bladeren los en was ze. Kook ze 2 op elkaar en naast elkaar. Draai ze na een minuut of 2, 3 om en kook ze nog eens zo lang tot het witte gedeelte soepel rond gebogen kan worden zonder te breken.
2. Zet een vergiet klaar en haal de bladeren er met een tang uit. Leg het dikke witte gedeelte aan de onderkant van het vergiet en laat het heel goed uit lekken.
3. Was en hak in de tussentijd alvast de bloemkool fijn. Het water kun je eraan laten.
4. Snijd de vega burger in dunne plakjes en daarna nog eens ‘andersom’ zodat je ‘gehakt’ krijgt.
5. Dan schil, was en snijd je de ui in plakjes.
Bereiding van de bloemkool kerrie verpakt in Chinese kool
6. Laat een diepe pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Zet de warmtebron lager en bak de uien aan.
7. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn. Bak die dan, samen met de gehakte burger mee met de ui.
8. Als dat iets aangebakken is, roer je de gehakte bloemkool erdoor.
9. Voeg de tomatenketchup en masala toe en roerbak tot de bloemkool gaar genoeg is om te eten.
10. Droog de Chinese kool bladeren zo goed mogelijk af, leg ze daarvoor op een theedoek. Hoe droger, hoe beter.
11. Leg twee bladeren net iets naast elkaar zodat het iets breder wordt. Hierom schep je in de lengte de bloemkool. Rol de Chinese kool bladeren voorzichtig op.
Wij hebben het gegeten met pittige chutney. Eet smakelijk! 🙂