Aardappelgerechten, Burger, DIY, Hoofdgerechten vegetarisch, Sauzen en dressings
Bloemkool met mangosaus en groenteburger zelf maken
Ingrediënten bloemkool met mangosaus en groenteburger zelf maken
Voor 2 personen
Mangosaus
1 mango
Stukje gemberwortel
Vers gemalen Chilipeper
1 el azijn
Scheut water
Groenteburger zelf maken
Ca. 150 gr restje groente ❯
Hand noten
Ca. 5 el tarwegriesmeel
Sambal naar smaak
1 dik ei of 2 kleine
Vers gemalen zwarte peper
Keltisch zout
Goede scheut olie
(Als je andere groenten gebruikt dan het restje, gebruik dan een ui en nog wat kruiden die je lekker vindt)
Verder
Aardappelen. Schil alvast extra voor dit recept ❯
Bloemkool
Keltisch zout
Bereiding van de bloemkool met mangosaus en groenteburger zelf maken
1. Als eerste schrob of schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
2. Daarna breek je de bloemkool in ‘eetbare stukken’ en kook ze in ca. 12 minuten gaar. Ik deed ze in dezelfde pan als de aardappelen.
Bereiding van de groenteburger
3. In de tussentijd maakte ik de groenteburger van het restje groente ❯ Doe de groente in een vergiet, druk er met iets zwaars op zodat het vocht zoveel mogelijk eruit is.
4. Vervolgens pureer je de groente en noten grof en vul het aan met tarwegriesmeel, sambal, 2 eieren, peper en eventueel zout tot het zo stevig is dat je er burger van kunt maken.
Naar de mangosaus
5. Schil de mango en doe het vruchtvlees in een steelpan.
6. Verwijder dan de schil van de gemberwortel en snipper die fijn waarna je het in de steelpan bij het vruchtvlees doet.
7. Maal er dan zoveel Chilipeper bij als je lekker vindt (Of een beetje sambal is ook lekker)
8. Als laatste roer je de azijn erdoor en een scheut water. Pureer het geheel en wanneer je een gladde saus hebt, laat je het zachtjes warm worden.
Naar de groenteburger
9. Laat dan een koekenpan heet worden om de groenteburgers in te bakken. Verhit de olie, zet de warmtebron wat lager en schep hoopjes in de pan met een eetlepel.
Alles samen
10. Giet de aardappelen en bloemkool af. Schenk de mangosaus erover. Laat als laatste de groenteburgers wat ‘ontvetten’ op keukenpapier en leg die bij de bloemkool met mangosaus.
Eet smakelijk 🙂