Aardappelgerechten, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Paddenstoelen, Sauzen en dressings, Vleesvervangers, w44
Bloemkool met jachtsaus en schnitzel
Vanavond eten we bloemkool met jachtsaus. Hier een recept voor het restant bloemkool; een heerlijke bloemkoolsoep ❯ Bloemkool kun je ongeveer 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren. Was kiemen altijd héél goed af in stromend water. Als je gemakkelijk ziek wordt, dompel ze dan even in kokend water waardoor eventuele bacteriën gedood worden. Verhit champignons ook altijd voor je ze eet omdat ze op paardenmest gekweekt worden.
Ingrediënten bloemkool met jachtsaus en schnitzel
Voor 2 personen
Bloemkool met jachtsaus
* 600 gr bloemkool
* 2 á 3 zongedroogde tomaten
* 250 gr champignons
* 1 el roomboter
* Wat olie om in te bakken
* 1 ui
* 1 el tomatenpuree
* Dikke el BioToDay Gistvrije bouillonpoeder
* 1 tl paprikapoeder
* Snufje foelie
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* 1 el kruiden roomkaas
* Himalaya zout
* Bosje verse peterselie
* 1 tl provençaalse kruiden
Aardappelen en schnitzel
* Vivera krokante kipschnitzel
* Olie om in te bakken
* Kiemgroente (ik had bietenspruiten)
* Aardappelen naar behoefte (of kook meteen wat extra en bewaar wat van de saus voor het recept met de wrap ❯)
Voorbereiding van de bloemkool met jachtsaus en schnitzel
1. Eerst zet je de zongedroogde tomaten even in de week in gekookt water.
2. Dan schil, ontpit en was je de aardappelen. Stoom/ kook de aardappelen alvast waardoor alles gelijktijdig gaar is.
3. Daarna breek je de bloemkoolroosjes van de stronk af. Bewaar de stronk voor de soep later deze week. Daarna was je de bloemkoolroosjes.
4. Maak vervolgens de champignons schoon met een vochtige doek of met een borsteltje en snijd ze in plakken.
5. Was de peterselie en spoel de kiemgroente goed af onder stromend water.
6. En als laatste schil, was en snipper je de ui.
Bereiding van de bloemkool met jachtsaus en schnitzel
7. Als eerste laat je een pan heet worden met de boter en olie en bak daarin de champignons gaar op middelhoge temperatuur.
8. Als de champignons gaar zijn leg je ze even apart in een kommetje.
9. In hetzelfde pan bak je de ui-snippers en roerbak die dan tot ze glazig zijn.
10. Terwijl de uien glazig worden snipper je de geweekte tomaten.
11. Daarna zet je ook de bloemkool op en kook de roosjes in ongeveer 7 minuten gaar.
12. Als de uien glazig zijn, voeg je de tomatenpuree toe. Roerbak dit even om het te ‘ontzuren’. Goed roeren, want tomatenpuree brandt snel aan.
13. Voeg dan het bouillonpoeder toe, verhoog de temperatuur en giet er ongeveer twee kopjes water bij. Breng het tot aan het kookpunt en laat alles even indikken.
14. Intussen laat je een koekenpan heet worden en verhit een scheutje olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de schnitzel.
15. Verder met de jachtsaus. Verlaag de temperatuur en voeg de paprikapoeder toe, evenals de foelie, nootmuskaat en lekker wat peper.
16. Roer daarna ook de roomkaas erdoor en de champignons en laat dit verder pruttelen.
17. Hak intussen de peterselie grof en roer daarna de provençaalse kruiden door de saus.
Afronden
18. Leg de schnitzel even op wat keukenpapier om het overtollige vet op te nemen.
19. Giet de aardappelen en bloemkool af. Leg de gedroogde kiemgroente op de borden en leg de aardappelen erop.
20. Leg de schnitzel en bloemkool erbij en giet de jachtsaus erover. Strooi als laatste de peterselie erover.
Klaar is je bloemkool met jachtsaus, eet smakelijk 🙂