Eenpansgerecht / stamppot, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Soep, w52
Bloemkool-tomatensoep in 15 minuten op tafel
Vanavond supersnelle bloemkoolsoep. Bloemkool kun je ongeveer 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren.
Ingrediënten bloemkool-tomatensoep
Voor 2 personen
Bloemkool-tomatensoep
* 600 gr bloemkool
* 1 dikke el tomatenpuree
* 2 el kruidenroomkaas
Smaakmakers
* Paar takjes verse peterselie
* Biologische bouillon
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* 1 tl provençaalse kruiden
Voorbereiding van de bloemkool-tomatensoep
1. Eerst breng je ongeveer een halve liter water aan de kook.
2. Daarna was je de bloemkool. Vervolgens breek je de bloemkoolroosjes van de stronk af en schil de stronk. Hak de bloemkool grof. Doe het in een pan met zoveel kokend water als je soep wilt hebben. Ik had het een beetje boven de bloemkool staan. Kook het ongeveer 3 minuten tot de stukjes beetgaar zijn.
4. Roer er vervolgens de tomatenpuree door. Laat het op gemiddelde temperatuur even binden, een minuut of twee.
5. Was intussen de peterselie en hak het fijn.
6. Wanneer de soep dikkig wordt doe je de bouillonpoeder evenals de nootmuskaat, de peper en de kruiden door.
7. Als laatste pureer je het en roer je de kruidenroomkaas erdoor en klaar is je bloemkool-tomatensoep!
Eet smakelijk 🙂