Hartige taart vegetarisch, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Paddenstoelen, Peulvruchten, w41
Boekweit fusilli met champignons uit de oven
Ik ben dol op champignons, jij? Bovendien is het echt superfood. Superfood omdat het heel veel antioxidanten en mineralen bevat en veel eiwit. Verder vitamine B1, B2, B3, B5 en B7, C en K. Daarnaast de mineralen kalium, koper, ijzer, fosfor en seleen. Bijkomend voordeel: ze bevatten weinig calorieën, ze zijn vet- en cholesterol vrij en bevatten ook nog veel vezels. Eet geen rauwe champignons omdat ze rauw schadelijke stoffen bevatten én ziektes kunnen bevatten omdat ze gekweekt worden op mest. Champignons veeg je met een doekje schoon i.v.m de smaak en verhit ze daarna goed.
Ingrediënten boekweit fusilli met champignons en sperziebonen
Voor 2 personen
Boekweit fusilli met sperziebonen
* Fusilli (Boekweit) voor 2 personen
* 250 gr. kastanje champignons
* 250 gr. sperziebonen (koop meer als je ook de krokante sperziebonen gaat maken deze week ❯)
* 2 uien
* 1 el olie om mee te bakken
* Vers gemalen peper
* Keltisch zout
Verder
* 1 blikje tomatenpuree
* 1 el (vegan) mayonaise
* 150 ml (plantaardige) melk
* 1 el gedroogde tomaten
* 2 el bloem
* 150 gr. geraspte vegetarisch gestremde kaas
Voorbereiding van de boekweit fusilli met sperziebonen uit de oven
1. Eerst kook je de fusilli met wat zout in ca. 5 min beetgaar.
2. Daarna was je de sperziebonen waarna je ze dopt. Intussen breng je een beetje water aan de kook en stoom/ kook de gedopte sperziebonen een minuut of 5 zodat de rauwheid eraf is.
3. Giet dan de fusilli af en laat ze goed uitlekken.
4. Verwijder eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek, haal een stukje van de onderkant van de steel en snijd de champignons in plakjes.
5. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken.
6. Dan schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
Bereiding van de boekweit fusilli met sperziebonen uit de oven
7. Laat vervolgens een pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Doe de champignons in de pan en bak ze goed door. Ook al lijkt het droog te worden, even geduld, want na een tijdje komt het vocht uit de champignons en bak je ze mooi bruin.
8. Doe dan de uien erbij en bak dat mee.
Maak nu de saus en maak het gerecht klaar voor de oven
9. Laat de oven voorverwarmen. Voeg daarna de tomatenpuree evenals de melk, mayonaise en bloem in een kom en mix het dan met een garde goed door.
10. Snijd daarna de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
11. Neem vervolgens een ovenschaal en giet hier de fusilli in en verdeel dit over de bodem.
12. Verdeel verder ook de sperziebonen, de paddenstoelen en de uien over de fusilli.
12. Giet dan de saus over de inhoud en verdeel daarna de stukjes gedroogde tomaat.
13. Rasp tenslotte wat kaas over het geheel.
14. Zet dan de oven op 200°C en plaats de ovenschaal in de oven.
15. Bak het geheel 20 tot 25 minuten.
Eet smakelijk 🙂