Eenpansgerecht / stamppot, Lunchgerecht, Maaltijdsalade, Marije, Veganistisch
Boerenkool Bowl
Ingrediënten Boerenkool Bowl voor 2 porties
300 gr gesneden boerenkool
150 gr quinoa
400 ml bouillon
10 ml sojasaus
2 el. Appelazijn
½ avocado
2 bosuitjes
Bereiding Boerenkool Bowl
1. Breng de quinoa in de bouillon aan de kook in een grote pan. Kook gaar in ongeveer 15 min.
2. Voeg na ongeveer 5 min. de boerenkool aan dezelfde pan toe.
3. Giet de pan af zodra de quinoa gaar is en laat de quinoa met boerenkool goed afkoelen in een kom en snij ondertussen de bosuitjes en de avocado fijn.
4. Zodra het is afgekoeld voeg je de overige ingrediënten toe; avocado, appelazijn, sojasaus en bosuitjes en roer je alle ingrediënten even goed door. Breng met peper en zout nog naar wens op smaak.
Eet smakelijk!
Tips:
- Kan koud/warm als lunch of als diner. Echt verrassend lekker recept van TGH. Niks aan veranderen, gewoon een keer maken!
Marije van der Heijden
35 jaar, moeder van 2 en veganist sinds 2014.
Omdat een veganistische leefwijze dé manier is, als het gaat om belangrijke zaken als;
*Dierenwelzijn *Milieu *Wereld voedselverdeling *Natuur *Gezondheid.
Marije laat zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gewoon kan zijn.