Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Pannenkoeken
Boerenkool pannenkoek
Ingrediënten boerenkool pannenkoek
Voor 2 personen
Boerenkool pannenkoek
* 8 a 10 stelen boerenkool
* 2 rode paprika’s
* 2 uien
* 1 knoflook
Verder
* 3 a 4 eieren
* 1 tl Miso
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Bak olie of boter
(Pijnboom)pitten
Voorbereiding van de boerenkool pannenkoek
1. Als eerste breng je wat water aan de kook in een pan waar de boerenkool in past. Als je geen gasfornuis hebt, zet je de grill van je oven aan.
2. Hierna was je de boerenkool en strip daarna het blad van de steel. Blancheer dit in het kokende water.
3. In de tussentijd was je de paprika’s en brand die langs de vlam van je gasfornuis of zet ze even onder de grill zodat het vel plopt en wat zwartgeblakkerd is.
4. Terwijl dat bezig is, schil, was en snijd je de uien in plakjes.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
6. Giet de boerenkool af en knijp het vocht eruit. Hak het daarna in grove stukken.
7. Haal de zwartgeblakkerde vel van de paprika’s en hak die ook in stukken.
Bereiding van de boerenkool pannenkoek
8. Laat een grote (of 2 kleine) koekenpan heet worden, verhit de olie, zet de warmtebron lager en fruit de ui. Wanneer die bijna zacht is ook de knoflook erbij.
9. Roer dan na ca. 30 seconden de paprika stukjes erdoor. Deze moeten wat zachter worden.
10. In de tussentijd klop je de eieren luchtig met een scheut melk of water, de miso, peper en eventueel nog wat zout.
11. Doe de stukken boerenkool in de pan en roerbak even voor je het eimengsel erover giet. Doe een deksel half over de pan en bak tot het eimengsel hard is aan de bovenkant. Draai de boerenkool pannenkoek dan om om nog even af te bakken.
12. Rooster de pijnboompitten terwijl dat afbakt en bestrooi de boerenkool pannenkoek ermee als die op het bord ligt.
Eet smakelijk 🙂