Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, w2, Winter recepten
Boerenkool recept anders – Vegan
Voorgesneden boerenkool en bonen uit pot, lekker snel klaar. Dit boerenkool recept is eens iets anders dan stamppot boerenkool. De aardappelen zijn ‘vervangen’ door zwarte bonen. Klinkt een beetje vreemd maar is erg lekker.
Ingrediënten boerenkool recept anders
Voor 2 personen
Snijden
* 1 uitje
* 2 dunne preien
* Halve paprika
* Stukje verse gember
* 2 knoflook
Verder
* Ca. 1 tl komijn
* 1 el tomatenpuree
* 2 bouillon blokjes
* 1 tl paprikapoeder
* Snuf kaneel
* 1 pot Smaakt zwarte bonen
* 400 gr zak gesneden boerenkool
* 2 tl appelstroop
* versgemalen zwarte peper
Bereiding van het boerenkool recept anders
1. Als eerste schil, was en snijd je de ui in plakjes.
2. Daarna was je het groen van de prei en snijd het heel fijn.
3. Dan was je de paprika, snijd de paprika over de hele lengte door vanaf de kroon en breek de paprika open. Verwijder eventuele restjes van de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
4. Schil vervolgens de gember en rasp die fijn.
5. Giet daarna de zwarte bonen af.
Bereiding van de boerenkool
6. Gebruik een grote pan. Laat de pan heet worden, zet de warmtebron lager en verwarm de boter. Roerbak de ui even aan.
7. Leg hierop de prei en daarop de paprika en de gember. Doe de deksel even op de pan.
8. Tik intussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
9. Als je prei wat geslonken is roerbak je het geheel even door en voeg dan op een leeg stukje de knoflook en komijn toe wat je na een halve minuut door de rest roert.
10. Schuif de boel weer even aan de kant en ‘bak’ daar de tomatenpuree ongeveer een minuutje al omscheppend aan.
11. Roer vervolgens de bouillon blokjes, evenals paprikapoeder en kaneel erdoor en als dat goed doorgeroerd is een kop water en de zwarte bonen. Prak een deel van die zwarte bonen kapot. Breng het water aan de kook en zet de warmtebron weer laag. Voeg daarna beetje bij beetje de boerenkool toe, roer dat er telkens door voor je het volgende deel erbij doet.
12. Laat het zo even pruttelen met de deksel op de pan totdat de boerenkool zachter is. Dat is een minuut of 5-10, afhankelijk van hoe ‘gaar’ je de boerenkool wilt. Hoe korter, hoe meer vitamines.
13. Doe er dan de appelstroop bij en maal er (lekker veel) peper over.
En klaar is je boerenkool recept anders! Ik lust er graag zoete pittige chutney.
Eet smakelijk!