Aardappelgerechten, Burger, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Veganistisch, W5, Winter recepten
Boerenkoolburgers, spinazie en zoete aardappel uit de oven – Vegan
Omdat ik nog wat stamppot boerenkool over had, heb ik van het restje boerenkoolburgers van gemaakt. Lekker met zoete aardappel uit de oven en spinazie. Als je je vitamine B12 nog nodig hebt, doe je nog een ei door de burgers.
Ingrediënten boerenkoolburgers, spinazie en zoete aardappel
Voor 2 personen
Zoete aardappel en spinazie
* Zoete aardappelen naar behoefte
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* Ca. 1 tl kerrie
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Dikke scheut olijfolie
* Remia Mayolijn
* 400 gr diepvries spinazie
* 1 tl juspoeder
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
Boerenkoolburgers
* Restje stamppot boerenkool van ❯
* Half blok tofu
* Ca. 2 tl kerrie
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* Broodkruimels
Bereiding van de zoete aardappel uit de oven
1. Als eerste verwarm je de oven voor. Daarna schil en was je de aardappelen. Snijd ze dan in frietjes. Doe wat olie evenals nootmuskaat, kerrie, peper en zout in een ovenschaal en wentel de frieten rond zodat alles bedekt wordt door de olie. Zet het 20 minuten in de oven op 220°C. Ze zijn dan zacht, maar nog niet bruin. Wil je ze bruin? Zet de grill dan nog even aan.
Bereiding van de boerenkoolburgers
2. Verkruimel het stuk tofu in een mengkom.
3. Doe het restje stamppot boerenkool erbij evenals de rest van de kruiden. Maal het fijn met een staafmixer en roer het tussentijds goed door. Maak het geheel steviger door er meer broodkruimels bij te doen.
4. Strooi daarna wat bloem op het aanrecht en op je handen. Pak dan telkens met een eetlepel een schep eruit en maak daar een burger van door het eerst goed in elkaar te drukken en dan plat maken. Leg de burgertjes op de bloem en laat het even rusten.
Bereiding van de spinazie
5. Intussen maak je de spinazie. Super-eenvoudig 🙂 Schenk daarvoor ongeveer 2 eetlepels water in een pan waarin je de juspoeder oplost. Laat de spinazie daarin warm worden en rasp er nootmuskaat naar smaak over en voeg eventueel wat zout toe.
Verder met de boerenkoolburgers
6. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron daarna bijna laag en bak daarin de boerenkoolburgers.
Eet smakelijk 🙂
Tip: heb je burgers over? Als je ze weer eten gaat, meng dan wat Remia Mayolijn met water, goed kloppen en giet het over de burgers. Bestrooi met verse koriander (of een ander kruid); mjom!