Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Granen, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Lunchgerecht, w30
Bommetje eiwit: Chinese kool ei met kaas
Vanavond een combinatie van kaas en eieren als hoofdmaaltijd. Er zit veel ijzer in Chinese kool en peterselie helpt weer om dat ijzer goed af te breken.
Ingrediënten bommetje eiwit: Chinese kool ei met kaas
Voor 2 personen
Snijden
* 1 uitje
* 400 gr Chinese kool
* Halve paprika
* Stukje verse gember
* 2 knoflook
* 2 handjes peterselie
Verder
* 4 handjes bulgur
* 3 á 4 eieren
* Ca. 1 tl kerrie
* Stukje vegetarisch gestremde kaas
* Eventueel 3 plakjes vegetarische ham
* versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van het bommetje eiwit
1. Als eerste bereid je de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing van het pak en daarna schil, was en snijd je de ui in plakjes.
2. Daarna was je de Chinese kool en snijd het heel fijn.
3. Dan was je de paprika, snijd de paprika over de hele lengte door vanaf de kroon en breek de paprika open. Verwijder eventuele restjes van de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
4. Snijd dan de ham in stukjes.
5. Schil vervolgens de gember en rasp die fijn.
6. Tik ten slotte met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van het bommetje eiwit
7. Laat de grote koekenpan heet worden, zet de warmtebron lager en verwarm de boter. Roerbak de ui even aan.
8. Roerbak daarna de Chinese kool evenals de paprika, gember en knoflook mee.
9. Intussen klop je de eieren los met wat water, de gare bulgur, ham, kerrie, peper en zout.
10. Giet dit over het Chinese kool mengsel en doe een deksel op de koekenpan. (ik gebruik zo’n spatdeksel hiervoor.) Zet de temperatuur bijna laag, zodat het ei niet aanbrandt voordat de bovenkant droog is.
11. Als de bovenkant droog is leg je er een groot bord op, draai het geheel om en laat het eimengsel weer in de pan glijden.
12. Rasp intussen wat kaas, 2 el ongeveer, en strooi dit op het eimengsel. Doe daarna de deksel weer op de pan tot de kaas gesmolten is.
13. Terwijl dat smelt, was je de peterselie en hak het grof. Strooi dit over het ei als je het opgeschept hebt.
Eet smakelijk!