Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, w28
Bonenmix met rijst en knapperige salade
Wat is er fijner dan dat er na een gezamenlijke wandeling voor je gekookt wordt, terwijl je kunt genieten van Caol Ila? Als je van rokerige whisky houdt kan ik je deze verrukkelijke, vegan whisky (spreek uit: Cull Eela) van harte aanbevelen. Hieronder het supersnel klaar bonenmix recept.
Ingrediënten bonenmix met rijst en knapperige salade
Voor 4 personen
Bonenmix
* 2 potjes kikkererwten
* Pot zwarte bonen
* 200 gr Linzen
* 1 grote ui
* 2 teentjes knoflook
* Bak olie
* 1 tl gemberwortel poeder
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* 1 el garam masala
* Snuf knoflook poeder
* 1 tl citroengraspoeder (sereh)
* Blikje kokosmelk
* Groene curry boemboe
* Ca. 1 el citroensap
Verder
* Basmati rijst naar behoefte
Bereiding van de bonenmix met rijst en knapperige salade
1. Als eerste maak je de Basmati rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna schil, was en snijd je de ui in blokjes.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflooktenen, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
4. Verhit dan in een koekenpan of een wok een scheut olie en fruit de ui.
5. Als de ui glazig en zachter is geworden, voeg je de kikkererwten, zwarte bonen en linzen toe evenals de specerijen, kokosmelk en de groene curry boemboe. Laat dit dan zachtjes pruttelen op een lage temperatuur waardoor het nog wat indikt.
6. Intussen verwarm je in een andere koekenpan wat olie en bak daarin de plantaardige stukjes.
7. Terwijl dat opstaat, maak je een knapperige salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaat, komkommer, selderij en zilveruitjes.
8. Schep ten slotte nog wat citroensap naar smaak door de de bonenmix en leg de bonenmix op de rijst met wat saus. Geef de salade er apart bij.
Eet smakelijk! 🙂