Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Noten, w46
Broccoli met aardappelpuree en champignon pecannoten saus
Broccoli is heel gezond en bevat bijvoorbeeld vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium.
Ingrediënten broccoli met aardappelpuree
en champignon pecannoten saus
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 5 dikke aardappelen
* 2 grote uien
* 250 gr champignons
* 1 broccoli
Verder
* 50 gr roomboter
* 150 ml melk
* 100 ml water
* 2 el zonnebloemolie
* 1 vegetarisch jusblokje
* 2 handjes pecannoten
* 1/2 tl Keltisch zout
* 2 tl nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de broccoli met aardappelpuree en champignon pecannoten saus
1. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukjes, dan zijn ze sneller gaar.
2. Maak de broccoli schoon en breek hem in porties. Haal de harde schillen van de stengels.
3. Dan snijd je de ui en champignons in plakjes.
4. Nu hak je de noten klein, het mag grof.
5. Zet een koekenpan op met de olie en bak de uien en champignons mooi bruin.
6. Voeg direct wat zout en peper bij.
7. Als de uien en champignons bruin zijn, blus je het af met water en voeg je het jusblokje toe.
8. Blijf dit roeren tot het een saus wordt.
9. Als de aardappelen gaar zijn, stamp je ze eerst klein met een stamper.
10. Voeg nu de boter, melk, zout, peper en wat nootmuskaat toe.
11. Stamp het geheel goed door, zodat het een mooie puree is. Als het te dik is, voeg je nog iets melk toe.
Eet smakelijk! 🙂