Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Sauzen en dressings, Veganistisch, Vleesvervangers, w35
Broccoli met dadel walnoten saus
Ingrediënten broccoli met dadel walnoten saus
Voor 2 personen
Zomer maaltijdsalade
* Aardappelen
* 2 stronkjes broccoli
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Eventueel een vleesvervanger
Dadel walnoten saus
* 100 gr verse dadels
* 1 tl kaneel
* Snuf vanillesuiker
* Water
* 2 bananen
* 100 gr (rauwe) walnoten (of andere)
* Snufje zout en peper
Bereiding van de broccoli met dadel walnoten saus
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 – 20 minuten gaar.
2. Terwijl dat opstaat, zet je wat water op voor de broccoli, waarna je de broccoli wast en vervolgens in roosjes van gelijke grote breekt. Kook de broccoli in ca. 10 minuten gaar.
3. Ondertussen maak je de dadel walnoten saus. Snijd de dadels fijn en doe die in een hoge kom met de kaneel, wat water en vanillesuiker en een snufje zout en peper. Maal dit vervolgens glad en als het taai wordt, voeg je beetje bij beetje wat water toe. Mix de bananen erdoor en weer wat water tot het een mooie dikte van een saus heeft. Zodra het weer wat minder taai is meng je de walnoten erdoor. Mixen maar de walnoten moeten nog ‘fijne stukjes’ blijven.
4. Daarna bak je in een koekenpan de vleesvervanger en warm je de saus in een steelpan zachtjes op.
5. Giet in de tussentijd de aardappelen en broccoli af, uitdampen/ uitlekken en schep op.
Eet smakelijk! 🙂