Geen categorie
Broccoli met krokante uiringen aardappelen
De krokante uiringen geven het gerecht een heerlijke hartige smaak.
Ingrediënten broccoli met krokante uiringen aardappelen
Voor 2 personen
Broccoli met krokante uiringen
* Aardappelen naar behoefte
* 500 gr broccoli
* 5 uien
* 1 ei
* Dikke el bloem
* Bak olie
Kaassaus
* 2 el boter
* 2 el bloem
* Kookvocht van de broccoli
* 3 eetlepels geraspte kaas
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Dikke snuf vers geraspte nootmuskaat
Bereiding van de broccoli en aardappelen
1. Eerst ontpit, schil en was je de aardappelen. Snijd ze in de lengte een stuk in en stoom/ kook de aardappelen gaar.
2. Dan was je de broccoli en breek de broccoli vervolgens in stukken van gelijke grootte. Kook dat met een laagje water gaar. Bewaar het kookvocht.
Bereiding van het kaassausje
3. Smelt eerst de boter in de pan en roer daarna de bloem er doorheen. Laat dit ongeveer 5 minuten garen. Meng daarna met een garde het kookvocht beetje voor beetje door het bloemmengsel. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg eventueel nog wat water of melk toe als je het te dik vindt. Als de saus de goede dikte heeft, roer je de kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bereiding van de krokante uiringen
4. Intussen schil, was en snijd je de uien in ringen.
5. Vervolgens pak je een schaal en klop je het ei los.
6. Voeg de bloem toe en een beetje water, zout en peper. Klop dit tot het ongeveer zo dik is als vla.
7. Roer alle uiringen erin en roer dit voorzichtig door.
8. Laat een pan met olie goed heet worden en pak met een tang de uien in het vet tot ze bruin zijn, Draai ze vervolgens om.
9. Laat ze uitlekken en direct opscheppen.
Eet smakelijk 🙂
Na het eten maak je je keuken spik en span met deze biologische keukenreinigers ❯