Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas
Broccoli oesterzwammen en broccolisaus
Broccoli is erg gezond en als je broccoli uit Nederland koopt, ook nog eens een milieubewuste groente in juli. Wist je dat broccoli eigenlijk gesloten bloemknopjes zijn en dat je ook de bladeren kunt eten?
Ingrediënten broccoli oesterzwammen en broccolisaus
Voor 2 personen
Aardappelen Broccoli
* Aardappelen naar behoefte
* Dikke stronk broccoli
* Dikke ui
Draadjes oesterzwammen
* Doosje oesterzwammen van Aardzwam&Zo
* 1 a 2 el sojasaus
* Vers gemalen peper
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* Himalaya zout
* Snufje laurierpoeder
* Snufje karwij
* Boter of olie
Broccolisaus
* 1 broccoli, in roosjes verdelen (stronk verwijderen of eventueel fijnhakken)
* 2 el roomkaas
* Stuk feta, bewaar een deel voor ❯
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Bereiding van de broccoli oesterzwammen en broccolisaus
1. Als eerste zet je water op de broccoli.
2. Dan schil, ontpit en was je de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Stoom / kook ze in 20 min. gaar.
3. Daarna was je en verdeel je de broccoli in kleinere roosjes en snijd de stronk in stukjes. Leg ze in het kokende water en kook ca. 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Bereiding van het draadjesvlees oesterzwam
4. Veeg intussen eventuele ongerechtigheden van de oesterzwammen. Snijd dan een klein stukje van de steel en trek de rest in reepjes in de lengte van de zwam.
5. Meng in een platte schaal de sojasaus, peper, nootmuskaat, laurierpoeder en karwij. Leg de reepjes oesterzwam hierin, voorzichtig roeren zodat alles met de saus is bedekt en laat de saus in de oesterzwam trekken. Er moet geen saus overblijven, het moet zo weinig zijn dat alles ruim bedekt is, maar er geen saus in de schaal ligt.
6. Schil en was de ui en snijd die in plakjes.
7. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de ui zacht.
8. Giet intussen de broccoli af, bewaar het vocht. Laat de broccoli goed uitlekken.
9. Wanneer de ui zacht is bak je met iets hogere temperatuur de oesterzwammen, ca. 3 minuten, al omscheppend mee tot ze bruin worden. Verhoog de temperatuur en voeg dan de helft van de broccoli toe, ca. 2 minuten, af en toe omscheppend.
Bereiding van broccolisaus
10. Doe de andere helft van de broccoli en de stronk-stukjes in een kom. Maal met de staafmixer bijna fijn.
11. Verkruimel de feta en voeg dit samen met de roomkaas en peper toe aan de kom.
13. Mix de broccolisaus glad, maar dikkig, met het opgevangen vocht van de broccoli.
14. Giet de aardappelen af en schep alles op.
Eet smakelijk! 🙂