Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Soep, Veganistisch
Broccoli pompoen maaltijdsoep Vegan
Dit is een fijne weekend soep om lekker bij te lezen terwijl je eet. Of als je ’s avonds nog moet werken. Een heerlijke, makkelijk klaar te maken, dikke maaltijdsoep die lekker weg hapt.
Ingrediënten broccoli pompoen maaltijdsoep
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 1/2 pompoen
* 1 broccoli
* 4 aardappelen
* 2 uien
* 1 stuk gemberwortel (3cm)
* 2 teentjes knoflook
Verder
* 300 ml kokosmelk
* 1 el korianderpoeder
* 1 el kurkuma
* 1/2 kopje basmatirijst
* Een dikke handvol verse koriander
* Himalaya zout
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de broccoli pompoen maaltijdsoep
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke, behapbare stukken.
2. Was dan de broccoli en trek roosjes los die even groot zijn als de aardappelen. De stronk schil je en snijd je ook in stukken.
3. Snijd nu pompoen in behapbare stukjes die even groot zijn.
4. Dan schil, was en snijd je de uien in stukjes.
5. Schil dan het stukje gemberwortel en hak dat fijn.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snipper de knoflook fijn.
7. Nu je alles gesneden hebt, verhit je een pan met de olie en fruit dan de ui, gemberwortel en knoflook licht aan.
8. Blus daarna de uitjes met de kokosmelk af en doe alle groenten en de kruiden erbij.
9. Laat dit langzaam (ca. 10 min), onder af en toe roeren, garen.
10. Doe er dan als laatste de rijst bij en laat nog eens (ca. 10 min) garen.
11. Breng de maaltijdsoep op smaak met zout en peper.
12. Schep het in een kom/ bord en voeg als laatste de verse koriander toe.
Eet smakelijk! 🙂
Na je maag, ook je huid verwennen?