Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Vleesvervangers, w50
Broccoli recept met zoet zure saus Bar-B-Que Jackfruit – Vegan
Dit broccoli recept met zoet zure saus is een verrassend lekkere combinatie. Door de broccoli te stomen behoud je maximale smaak en voedingsstoffen. In ca. 7 minuten is de groente beetgaar.
Ingrediënten broccoli recept met zoet zure saus & Bar-B-Que Jackfruit
Voor 2 personen
Broccoli
* 500 gr broccoli
* Aardappelen naar behoefte
* Bar-B-Que Jackfruit
* Beetje boter
* Himalaya zout
Zoet zure saus
* 2 el boter
* 2 el bloem
* Een wijnglas witte wijn of appelsap
* 2 tl citroenrasp
* 1 kleine tl mosterd
* Vers gemalen peper
* Keltisch zeezout
Voorbereiding van de broccoli
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Daarna snijd ze in gelijke stukken en dan stoom / kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Daarna was je de broccoli en breek de broccoli vervolgens in roosjes van gelijke grootte. Leg op elk roosje een flintertje boter. Bestrooi daarna het geheel met wat zout waarna je de broccoli-roosjes gaar stoomt / kookt.
Bereiding van de zoet zure saus
3. Zet intussen een pannetje op en smelt daarin de boter.
4. Voeg vervolgens de bloem al roerend toe en blijf ca. 1 minuut roeren. Neem de pan dan even van de warmtebron en giet er een scheut wijn bij. Zet de pan weer op de warmtebron en roer tot het bindt. Voeg de rest toe en roer tot de saus helemaal glad is. Breng de saus daarna net aan de kook, draai de temperatuur laag en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken waardoor de bloemsmaak verdwijnt.
5. Daarna roer je er wat citroenrasp evenals de mosterd, zout en peper door.
Bereiding van Bar-B-Que Jackfruit
6. Tenslotte bak je de Bar-B-Que Jackfruit volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
Eet smakelijk 🙂