Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Veganistisch, w44
Broccoli risotto met zongedroogde tomaten – Vegan
Broccoli ‘risotto’ met zongedroogde tomaten voor een lekkere bite. Broccoli is een echte superfood! Het bevat vitamine A, B1, B2, B6, B11 en véél C. Verder natrium, veel kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Wist je dat het een stof bevat die hetzelfde effect heeft als medicijnen die worden gebruikt om Alzheimer tegen te gaan? Ook zit er een stof in die antioxidanten en enzymen in ons lichaam activeert.
Ingrediënten broccoli risotto met zongedroogde tomaten
Voor 2 personen
Broccoli risotto met zongedroogde tomaten
* 2 uien
* 3 teentjes knoflook
* 1 broccoli
* Rijst naar behoefte
* 3 x zoveel water als rijst
* 3 zongedroogde tomaten in olie
* Olie om mee te bakken
Smaakmakers
* 1 snufje komijnpoeder
* 1 snufje koekkruiden
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de broccoli risotto
1. Eerst schil, was en snipper je de uien en knoflook, waarna je deze in een pan op een lage temperatuur met wat olie bakt tot ze glazig worden.
2. Was intussen de broccoli schoon. Pluk er daarna de roosjes af. Gebruik ook de steel. Schil die en snijd het vervolgens in stukjes en stoom/kook dan alles samen gaar.
3. Breng alvast water aan de kook voor de rijst in de waterkoker.
3. Voeg terwijl het water opstaat de rijst toe aan de uitjes. Roer tot de rijst wat glazig wordt en voeg dan het kokende water toe. Roer dit even goed door.
4. Voeg hieraan de kruiden en verder wat peper en zout toe.
5. Laat het rustig door pruttelen en voeg na ca. 10 minuten de broccoli toe.
6. Roer het geheel langzaam, maar goed door. Na ongeveer 15-20 minuten is de rijst gaar.
7. Snijd als laatste de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en roer het nog eens goed door.
Eet smakelijk 🙂
Na het koken maak je je keuken weer spik en span met biologische keukenreiniger ❯