Bijgerecht, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Veganistisch
Broccoli salade
Ingrediënten broccoli salade
voor 2 personen
Broccoli
Ruim halve gele en rode paprika
2 uien
2 knoflooktenen
Wortel
Olie om mee te bakken
Halve el Mosterd
1 el rode balsamico azijn
Zoetstof naar smaak
Zout en peper
Extra vierge olie
Vleesvervanger of noten
Bereiding van de kruiden spaghetti
1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Was de broccoli, verwijder de harde schil van de steel en hak de broccoli fijn. Kook de broccoli in ca. 5 minuten nét gaar en frisgroen. Giet de broccoli af in een vergiet (bewaar het vocht eventueel voor een lunchsoepje). Spoel de gekookte broccoli snel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
2. Was ondertussen de paprika’s en snijd ze fijn.
3. Verwijder de schil, was en snijd de ui in halve ringen
4. Tik met iets zwaars op de knoflooktenen, verwijder de schil, spoel even af en hak de knoflook daarna in stukjes.
5. Daarna was en schil je de wortel. Verwerk de wortel zoals je wilt; raspen, schaven… ik ben gewoon verder gegaan met de dunschiller 😉
6. Verwarm de olie en fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg daarna de paprika stukjes toe. Als die iets zacht worden doe je de knoflook en broccoli erbij. Roerbak zachtjes tot de broccoli warm is.
7. Zet terwijl de paprika zacht staat te bakken een koekenpan op waar je de burger in bakt. Als je geen burger hebt voeg je 2 handjes noten toe aan de broccoli salade na de vinaigrette.
8. Maak een vinaigrette: doe de mosterd, azijn, zoetstof, zout en peper in de kom. Roer het goed door met een garde totdat het een romig, samenhangend mengsel is. Als het mooi gemengd is, voeg je druppelsgewijs de olie toe, terwijl je blijft kloppen met je garde. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
9. Leg de wortels en broccoli salade op je bord en verdeel de vinaigrette over de wortelen en broccoli salade. (strooi eventueel wat gebroken noten erover)
Eet smakelijk 🙂